Αρχική Ειδήσεις Η τεχνολογία στην υπηρεσία του κλίματος

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του κλίματος

0
Διαφήμιση

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επενδύοντας σταθερά στο πεδίο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ως αναγκαίας προϋπόθεσης και προαπαιτούμενου για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα του πλανήτη, εγκαινιάζει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: το ctrl, shift, save the climate.

Όπως προκύπτει κι από τον τίτλο του, θεματικό επίκεντρο του εν λόγω προγράμματος αποτελεί η προστασία του κλίματος και ειδικότερα οι δυνατότητες που προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση οι τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας.

Είναι πλέον πασίδηλο, ότι η σύγχρονη τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, με ιδιαίτερη απήχηση και δημοφιλία στη νέα γενιά.

Κρίνεται, λοιπόν, εξαιρετικά σημαντική η αξιοποίηση τόσο των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία όσο και της εγνωσμένης έφεσης που έχουν σε αυτήν οι νέοι, σε δράσεις και πρακτικές με θετικό πρόσημο για το περιβάλλον και ειδικότερα για την προστασία του παγκόσμιου κλίματος.

Σύμφωνα, άλλωστε με την Έκθεση SMARTer2030, η ανάπτυξη και η αυξημένη πρόσβαση σε τεχνολογίες όπως smartphones και έξυπνα δίκτυα, έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε μείωση 20% των παγκόσμιων εκπομπών μέχρι το 2030.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ctrl, shift, save the climate, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πώς οι δυνατότητες του υπολογιστή ή του τηλεφώνου τους, μπορούν να βελτιώσουν τις επιλογές τους στις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, τη διατροφή, τη διαμόρφωση του χώρου τους κ.λπ, ώστε να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα και να συμβάλουν στην προστασία του κλίματος.

Το πρόγραμμα ctrl, shift, save the climate υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της COSMOTE, ειδικού σε θέματα πληροφορίας και επικοινωνίας, και περιλαμβάνει διαδραστικές παρουσιάσεις, συνοδευόμενες από ειδικά σχεδιασμένα φύλλα εργασίας.

Ενδιαφέρουσα παράμετρο, τέλος, αποτελεί το γεγονός, ότι οι εν λόγω παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, με τη συνεργασία του οικείου φορέα, ούτως ώστε οι μαθητές να ξεναγηθούν σε πρώιμα και μεταγενέστερα δείγματα εργαλείων επικοινωνίας και σε συνδυασμό με την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος, να κάνουν ένα «ταξίδι» στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών.

Για δηλώσεις συμμετοχής: Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ 210 6201999 – 210 6201899

Διαφήμιση