Αρχική Καταστροφές Η Ρωσία σχεδιάζει να εξοντώσει 250.000 ταράνδους εξαιτίας του φόβου

Η Ρωσία σχεδιάζει να εξοντώσει 250.000 ταράνδους εξαιτίας του φόβου

0

Αξιωματούχοι στην Yamalo-Nenets, περιοχή στη Σιβηρία προτείνουν τη σφαγή των 250 ταράνδων από τα Χριστούγεννα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανή εξάπλωση του άνθρακα, ανέφεραν οι Siberian Time.

Το θανατηφόρο πρόβλημα άρχισε στη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς λόγω ρεκόρ θερμοκρασίας αποψύχθησαν πτώματα ταράνδων που πέθαναν από τη νόσο, περίπου 70 χρόνια πριν, απελευθερώνοντας τα βακτήρια και οδηγώντας σε ένα ξέσπασμα του ιού που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή 2.349 ζώων.

Το ξέσπασμα σκότωσε και ένα 12χρονο, μετά την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος ταράνδου , στοίχισε τη ζωή σε περίπου 2.300 ταράνδους και τέσσερα σκυλιά και αρρώστησαν περίπου 100 άτομα. Ήταν η πρώτη φορά που έπληξε την περιοχή από το 1941.

Ο Ντμίτρι Κομπύλκιν, κυβερνήτης της περιοχής Γιάμαλο-Νένετς, στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο κοπάδι ταράνδων του κόσμου, έχει δώσει σχετική προθεσμία στους αξιωματούχους να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για να μειωθούν δραστικά οι αριθμοί των ζώων.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η σφαγή πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς παραδοσιακά η εποχή σφαγής είναι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Η θανάτωση πραγματοποιείται συνήθως σε μικρή κλίμακα. Φέτος, όμως, απειλείται περισσότερο από το ένα τρίτο των 730.000 ταράνδων της περιοχής. Από τους περίπου 730.000 ταράνδους, περίπου 300.000 ζουν μαζί στην χερσόνησο Γιαμάλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης της ασθένειας.

Να σημειωθεί ότι τα σπόρια που προκαλούν τον ιό του άνθρακα μπορούν να επιβιώσουν για πολλά χρόνια.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι οι ταχέως μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες της Αρκτικής θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον καιρό σε όλο τον κόσμο

Πηγή: http://www.ecowatch.com/russia-kill-reindeer-anthrax-2028820760.html , http://siberiantimes.com/other/others/news/n0738-huge-cull-of-250000-reindeer-by-christmas-in-yamelo-nenets-after-anthrax-outbreak/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here