Αρχική Καταστροφές Εξαφανίστηκαν…1,5 δισεκατομμύρια πτηνά σε 46 χρόνια!

Εξαφανίστηκαν…1,5 δισεκατομμύρια πτηνά σε 46 χρόνια!

0
Διαφήμιση

Η Βόρεια Αμερική έχει χάσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο πουλιά τα τελευταία 46 χρόνια, λέει η πιο περιεκτική επισκόπηση του πληθυσμού των πτηνών στον Καναδά και στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα, καθώς 86 είδη πουλιών απειλούνται με ολική εξαφάνιση λόγω της απώλειας των βιοτόπων τους, της κλιματικής αλλαγής, και της κατακόρυφης πτώσης του πληθυσμού τους.

Μια σειρά από παράγοντες, ως επί το πλείστον ανθρωπογενείς, είναι υπεύθυνοι για την ανησυχητική αυτή πτώση.

Η υπερβολική υλοτόμηση των δασών, ο ψεκασμός φυτοφαρμάκων στα λιβάδια και άλλες πράσινες εκτάσεις, αλλά και ο μεγάλος αριθμός κατοικίδιων γατών, που σκοτώνουν περίπου 2 δισεκατομμύρια πουλιά ανά έτος, είναι κάποιοι από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στη δραματική πληθυσμιακή πτώση των πουλιών της βορειοαμερικανικής ηπείρου.

«Κάποιοι από αυτούς τους πληθυσμούς έχουν πραγματικά αποδεκατιστεί», δήλωσε η συνεπικεφαλής της μελέτης Τζούντιθ Κένεντι, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Καναδά.

Πολυάριθμοι κυβερνητικοί, περιβαλλοντικοί και πανεπιστημιακοί φορείς συνεργάστηκαν για την πιο ολοκληρωμένη έρευνα του είδους της, καταγράφοντας τις τάσεις των πληθυσμών των ηπειρωτικών πτηνών.

Η παρουσία των πτηνών βοηθά τους ανθρώπους με την εξόντωση ενοχλητικών εντόμων, καθώς και με την επικονίαση των φυτών.

Η Κένεντι υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης προσαρμογής των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που επηρεάζουν τους πληθυσμούς πτηνών, δηλώνοντας πως «θα είναι πολύ αργά να ανησυχήσουμε και να δράσουμε όταν θα έχουν απομείνει μόνο μερικές τελευταίες εκατοντάδες πουλιών».

 

Πηγή:https://www.thestar.com/news/world/2016/09/14/15-billion-birds-missing-from-north-american-skies-alarming-report-finds.html ,  http://wakingscience.com/2016/09/silent-skies-north-america-lost-1-5-billion-birds-since-1970s-says-report/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here