Αρχική Ειδήσεις Εκπαίδευση και άσκηση ετοιμότητας στις εγκαταστάσεις Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ Ελευσίνας

Εκπαίδευση και άσκηση ετοιμότητας στις εγκαταστάσεις Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ Ελευσίνας

0
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η ετήσια Εκπαίδευση και Άσκηση Ετοιμότητας για το προσωπικό της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ Ελευσίνας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, από πιστοποιημένους κατά IMO εισηγητές της Τ.Π.Π. σε μια κατάμεστη αίθουσα, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον των υπευθύνων της εγκατάστασης και του συνόλου του προσωπικού για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το σενάριο της Άσκησης περιελάμβανε την εφαρμογή του Contingency Plan της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ Ελευσίνας κατόπιν ρύπανσης που προκαλείται από υποτιθέμενη πρόσκρουση πλοίου στον προβλήτα, την ενημέρωση των αρμοδίων Αρχών (Κεντρικό Λιμεναρχείο) και λοιπών εμπλεκομένων και την κινητοποίηση των Ομάδων Αντιμετώπισης Ρύπανσης (ΟΑΡ) των εγκαταστάσεων.

Επίσης, τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος (πόντιση πλωτών φραγμάτων για περιορισμό της ρύπανσης, χρήση ελαιοσυλλεκτών για μηχανική περισυλλογή του, απορροφητικών και προσροφητικών μέσων, κτλ).

Η άσκηση χαρακτηρίζεται απολύτως ικανοποιητική, καθώς λειτούργησε άψογα το υπάρχον σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή στην εγκατάσταση ενώ η Ομάδα Αντιμετώπισης Ρύπανσης κινητοποιήθηκε άμεσα και ακολούθησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν κατά την επίδειξη του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και κατά την θεωρητική εκπαίδευση, με ικανοποιητικούς χρόνους ανταπόκρισης.

Κατά τον απολογισμό της Άσκησης, συζητήθηκαν οι ειδικές διαπιστώσεις/προτάσεις των εξειδικευμένων συντονιστών της ΤΠΠ, οι οποίες έχουν ως σκοπό τη βελτιστοποίηση της απόκρισης, του συντονισμού και της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων.

Διαφήμιση