Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Στελέχη των ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις της Energean στον Πρίνο

Στελέχη των ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις της Energean στον Πρίνο

0

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Energean Oil & Gas στον Πρίνο, στον Κόλπο της Καβάλας, πραγματοποίησαν κορυφαία στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, η Energean υποδέχθηκε και ξενάγησε στο γεωτρύπανο «Energean Force», το οποίο εκτελεί το γεωτρητικό πρόγραμμα της εταιρείας στον Πρίνο, καθώς και στο εργοστάσιο επεξεργασίας «ΣΙΓΜΑ» στη Νέα Καρβάλη, την κα Rebecca Fong, Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, τον κ. Steven Bitner, Οικονομικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, Ειδικό σε Οικονομικά Θέματα στην Πρεσβεία και την κα Ξένη Κοσμίδου, Ειδική σε Πολιτικά και Οικονομικά Θέματα στο Γενικό Προξενείο.

Οι επισκέπτες πραγματοποίησαν τον περίπλου των εξεδρών του Πρίνου, αποβιβάστηκαν και ξεναγήθηκαν στο γεωτρύπανο «Energean Force», όπου και ενημερώθηκαν για το γεωτρητικό πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με την τέταρτη γεώτρηση PA-41, ενώ γευμάτισαν και στον χώρο εστίασης του γεωτρυπάνου, όπου καθημερινά σιτίζονται περίπου εκατό εργαζόμενοι στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο εργοστάσιο «ΣΙΓΜΑ» καθώς και ενημέρωση για τον τρόπο επεξεργασίας και διαχωρισμού του παραγόμενου πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρόθειου.

Εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil κ. Δημήτρης Γόντικας δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Η Energean αποτελεί μια μεγάλη άμεση αμερικανική επένδυση στην Ελλάδα, μέσω της στρατηγικής συμμετοχής της Third Point στο μετοχικό κεφάλαιο και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η ισχυρή μετοχική σύνθεση της Energean, οι συνεργασίες της με μερικούς από τους μεγαλύτερους ομίλους της παγκόσμιας βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και η συνεπής εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, ακόμη και μέσα στις πλέον αρνητικές για τον κλάδο συνθήκες διεθνώς, εγγυώνται την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των προγραμμάτων της εταιρείας στον Πρίνο, στην Δυτική Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής”.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here