Αρχική Ειδήσεις Πρώτο βραβείο για την Οργάνωση ΓΗ από τη Διεθνή Ένωση για την...

Πρώτο βραβείο για την Οργάνωση ΓΗ από τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία του Περιβάλλοντος

0
Διαφήμιση

Το πρώτο βραβείο απέσπασε το κέντρο βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Οργάνωση ΓΗ, στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος προστασίας του περιβάλλοντος με τίτλο «Φύση για όλους».

Συγκεκριμένα, ο κοινωφελής φορέας Οργάνωση ΓΗ αναδείχθηκε ως η καλύτερη πρωτοβουλία σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση παγκοσμίως, από τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία του Περιβάλλοντος (IUCN), ανάμεσα σε 107 υποψηφίους από 42 χώρες, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Χαβάη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή αξιολόγησης η οποία αποτελείτο από 6 μέλη, εξέχοντες εκπροσώπους του κλάδου τους (οικολογία, τεχνολογία, επικοινωνία, οικονομία, γεωπονία/δασοκομία, παιδαγωγική) προσκάλεσε στη Χαβάη τα 3 πιο καινοτόμα εγχειρήματα για να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στο πλαίσιο του Συνεδρίου. Η Οργάνωση «Γη» ανακηρύχθηκε ομόφωνα νικήτρια και από τους 6 κριτές στην τελική διαδικασία.

Το Διεθνές Συνέδριο για το Περιβάλλον, στο πλαίσιο του οποίου ανακοινώθηκε η ελληνική «πρωτιά», πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 5.000 επιστημόνων, ακαδημαϊκών, εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών, ακτιβιστών, πολιτικών, αλλά και επιχειρηματιών και αρχηγών κρατών.

Ο Ντίνος Μαχαίρας, Διευθυντής της Οργάνωσης Γη δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Οργάνωση Γη η ανάδειξή μας ως η καλύτερη πρωτοβουλία σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό όπως ο IUCN. Εργαζόμαστε πολλά χρόνια με στόχο να εντοπίσουμε και αξιοποιήσουμε τους τρόπους που θα φέρουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο και κατ’ επέκταση κοντά στη φύση».

Η Οργάνωση Γη είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 2010 με σκοπό την ανάπτυξη της Περιβαλλοντικής & Κοινωνικής Νοημοσύνης.

Το 2012 δημιούργησε το «Κέντρο της Γης», ένα οικολογικό πάρκο στο Ίλιον, όπου επισκέπτες όλων των ηλικιών διδάσκονται από τη λειτουργία της Φύσης. Αντλούν αισιοδοξία και συμμετέχουν σε συλλογικές δράσεις από τις οποίες μπορεί να εμπνευστούν ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Το «Κέντρο της Γης» δέχεται καθημερινά προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και της κοινωνικής νοημοσύνης, εφαρμόζοντας τις αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης (Informal Education) μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here