Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Το μήνυμα ευαισθητοποίησης της Έλενας Κουντουρά για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Το μήνυμα ευαισθητοποίησης της Έλενας Κουντουρά για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

0
Διαφήμιση

Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία θεωρείτο πράξη αρετής. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους. Η φιλοξενία ακολουθούσε μία ιεροτελεστία και παρέχονταν σε κάθε ξένο, ανεξαρτήτου τάξεως. Αυτήν την ανεξάντλητη “εθνική μας δύναμη” καλεί να προστατέψουμε και να ενισχύσουμε σε μήνυμά της η Αν. Υπουργός Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Η κ. Κουντουρά στο μήνυμά της επισημαίνει ότι “η Ελλάδα αποτελεί έναν παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό που συνεχώς αυξάνει τη διεθνή απήχησή της”.

Διαρκώς εμπλουτίζουμε το τουριστικό μας προϊόν. Ισχυροποιούμε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς. Προωθούμε και προβάλλουμε τους ελληνικούς προορισμούς που προσφέρουν άπειρες αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες”, σημειώνει αναφερόμενη στο έργο της Πολιτείας και τονίζει τα εξής:

Στόχος μας είναι ο τουρισμός 365 μέρες το χρόνο. Μέσα από την τουριστική ανάπτυξη επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε πολλαπλά οφέλη σε όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες. Να αναδείξουμε νέους ελληνικούς προορισμούς.

Να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Να δώσουμε επαγγελματικό διέξοδο στους νέους μας και να εξασφαλίσουμε μέσα από τον τουρισμό συνθήκες ευημερίας και προόδου για τη χώρα μας”.

Για την αρμόδια υπουργό τουρισμού “το φετινό μήνυμα για την προσβασιμότητα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα ευαισθησίας και ευαισθητοποίησης. Αποτυπώνει την έντονη κοινωνική διάσταση που έχει κάθε δραστηριότητα στον παγκόσμια αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων. Αποτελεί ισχυρό δείγμα πολιτισμού των χωρών και των λαών”.

Καλούμαστε όλοι μας να συμβάλλουμε στην εξασφάλιση και διασφάλιση των προϋποθέσεων που θα κάνουν πράξη τον τουρισμό για όλους και σε όλη τη χώρα.

Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των γενικών και των ειδικών τουριστικών υποδομών και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στη διαμονή, στη μετακίνηση και στην πρόσβαση σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία, τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες με παιδιά, και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες”, αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός.

Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες του υπουργείου προσθέτει ότι “Έχουμε διαρκή συνεργασία με όλες τις κρατικές δομές, τους εθνικούς και τοπικούς αναπτυξιακούς φορείς καθώς και τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση έργων και την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αναδείξουν το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας μας και του ελληνικού τουρισμού που σέβεται και τιμά τον κάθε επισκέπτη”.

Εστιάζοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Έλενα Κουντουρά ανάφερε ότι αυτή υπενθυμίζει στον καθένα από εμάς ξεχωριστά ότι μπορούμε να γίνουμε οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, προβάλλοντας την πανέμορφη, και φιλική Ελλάδα σε όλον τον κόσμο, αλλά και την πολύ ζεστή φιλοξενία που προσφέρουμε ως λαός.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, διότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Ο τουρισμός μας αφορά όλους και μας ενώνει όλους”, κατέληξε.

 

 

 

Διαφήμιση