Αρχική Ειδήσεις Π. Σκουρλέτης: Τι είπε για ΕΦΚ στα καύσιμα, ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ και αυθαίρετα

Π. Σκουρλέτης: Τι είπε για ΕΦΚ στα καύσιμα, ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ και αυθαίρετα

0
Διαφήμιση

Απέρριψε σενάριο για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ενώ για τη νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα είπε ότι όσοι έχουν ενταχθεί σε κάποια παλαιότερη μπορούν να υπαχθούν στη νεότερη εφόσον τους συμφέρει.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι στη ΔΕΗ έχει ρυθμιστεί 1 δισ. από οφειλές, που εξυπηρετείται το 90%. Δεν απέκλεισε μετά το τέλος της ρύθμισης στα τέλη του μήνα να εξεταστεί η δυνατότητα αναζήτησης διευκόλυνσης αφού προηγουμένως γίνει «ακτινογραφία» όλων των οφειλών.

Είπε ότι η κυβέρνηση προτείνει το 17% της ΔΕΗ, να περάσει στο ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σημείωσε ότι ο εκάστοτε επκεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να συμμορφώνεται με την κυβερνητική πολιτική.

Για τη ΔΕΣΦΑ σημείωσε ότι γίνεται διαπραγμάτευση ώστε το επιπλέον 17%, από το 49% που θα μπορούσε να πάρει η Socar μετά από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να πωληθεί σε εταιρεία που δεν είναι παραγωγός. Πάντως, σημείωσε ότι το τίμημα των 400 εκατ. ήταν χαμηλό, αφού η αποτίμηση της ΔΕΣΦΑ ξεπερνά τα 2 δισ.

Για το νομοσχέδιο που δίνει δυνατότητα νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα είπε ότι όσοι έχουν ενταχθεί σε παλαιότερες μπορούν να υπαχθούν εάν τους συμφέρει στη νέα ρύθμιση. Ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζονται αυθαίρετα μετά το 2011 και τόνισε πως όσοι έχουν τέτοια αυθαίρετα θα αποδειχθεί ότι θα τους συμφέρει να τα κατεδαφίσουν οι ίδιοι, παρά να τα διατηρήσουν. Θα είναι απαραίτητη η ταυτότητα μη αυθαιρεσίας για μεταβιβάσεις των ακινήτων, υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here