Αρχική Ειδήσεις Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για Κοινωνία και Επιχειρηματικότητα

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για Κοινωνία και Επιχειρηματικότητα

0
Διαφήμιση

Τις προτάσεις του Κόμματός του για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, αναλύοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δέσμες μέτρων, παρουσίασε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας προς τους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε σε θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, κάνοντας λόγο για ανάγκη ενός ισχυρού αναπτυξιακού σοκ, «που θα κινητοποιήσει και θα αξιοποιήσει τις υπάρχουσες ταλαιπωρημένες, πλην όμως υπαρκτές, παραγωγικές δυνάμεις της χώρας», όπως είπε.

Αυτό περιλαμβάνει 4 δέσμες πολιτικών:

  • Πρώτον αποκατάσταση της ρευστότητας και διευκόλυνση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
  • Δεύτερον, μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Τρίτον, επιθετική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
  • Και τέταρτον, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο της επιχειρηματικότητας.

«Πέραν από τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, ενισχύουμε με στοχευμένα φορολογικά κίνητρα τις νέες επενδύσεις. Για παράδειγμα:

  • Αυξάνουμε τις αποσβέσεις στις νέες επενδύσεις παγίων σε ποσοστό μέχρι 200%.
  • Μειώνουμε το φορολογικό συντελεστή επιπλέον 2%, όταν επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 50 εργαζόμενους, αυξάνουν τις θέσεις εργασίας κατά 10% και πάνω.
  • Στηρίζουμε τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, δημιουργώντας το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και χορηγώντας γενναία φορολογικά κίνητρα στους ιδιώτες επενδυτές που χρηματοδοτούν τους νέους επιχειρηματίες», ολοκλήρωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με έμφαση, ολοκληρώνοντας τις εξαγγελίες του, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα κοινωνικά μέτρα:

α) Για κάθε παιδί οικογένειας που πληροί εισοδηματικά κριτήρια και δεν βρίσκει θέση σε Δημοτικό παιδικό σταθμό, χορήγηση κουπονιού 180 ευρώ ανά μήνα και για 10 μήνες το χρόνο, για εξαργύρωση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων,

β) χορήγηση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, εντός 2 ετών, σε όλους τους πολίτες που θα το έχουν ανάγκη και

γ) εξορθολογισμό των επιδομάτων.

Διαφήμιση