Αρχική Ειδήσεις ΝΙΚΟΣ Δ. ΠΛΑΤΗΣ: ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

ΝΙΚΟΣ Δ. ΠΛΑΤΗΣ: ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

0
Διαφήμιση

Τι ακριβώς είναι το ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ; Σύμφωνα με τον υπότιτλό του:

ΕΝΑ ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΣΟΦΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΥΖΙΝΙΚΟΥ, ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΣΤΙΚΟΥ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, (ΕΛΑΦΡΩΣ) ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΥ ΚΑΙ (ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ) ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

Το ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ είναι, σύμφωνα με τις σχετικές λογιστικές και τυπογραφικές αποτιμήσεις:

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΚΔΟΣΗ – 9000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ.

Το ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ είναι το βιβλίο που καθιέρωσε το συγγραφέα Νίκο Δ. Πλατή ως λεξικογράφο θεματικών λεξικών και προήγαγε τους αναγνώστες του σε «ψαγμένους»:

«[…] Εν κατακλείδι, [το ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ είναι] ένα απολαυστικό βιβλίο, που αν το δεις στη βιβλιοθήκη κάποιου αυτόματα ο κάτοχος στη συνείδησή σου ανεβαίνει κατηγορία: από απλός αναγνώστης ανάγεται σε “ψαγμένο”. Χαίρε, Νίκο Πλατή, με τις εμπνευσμένες λεξικογραφίες σου!» – Νικόλ Λαφαζάνη, I COOK GREEK

Το ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ είναι, τέλος, το λεξικό που προτείνει με πάθος ο Γκουρού Μπαχαράτ, όπως μπορείτε και μόνοι (μόνες) σας να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι και ώσι: https://www.youtube.com/watch?v=gaYUUl2WXMU

Το ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ στην επανέκδοσή του αυτή είναι εμπλουτισμένο με 38 νέα λήμματα, INDEX και ένα επίμετρο.

Σ’ ένα δε από αυτά τα 38 νέα λήμματα του ΜΠΑΧΑΡΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ καταγράφεται η σοβαρή υποψία του μήπως η κατάχρηση της μαστίχας ευθύνεται για τις χιλιάδες εισαγωγές γυναικείων μασελών στη νήσο Χίο, κατά τον 17ο αιώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here