Αρχική Ειδήσεις Για πρώτη φορά στη ΔΕΘ η ΔΕΠΑΝ

Για πρώτη φορά στη ΔΕΘ η ΔΕΠΑΝ

0
Διαφήμιση

Στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 15, Stand 7) συμμετέχει για πρώτη φορά το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη – Δ.Ε.Π.ΑΝ.

Ο Γενικός Διευθυντής του Δ.Ε.Π.ΑΝ, κ. Βασίλης Κουτσιώρης σημειώνει: «Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη δραστηριότητα που επιτελεί το Δίκτυο μας, καθώς και για τα έργα που συμμετέχει ή πρόκειται να συμμετάσχει».

Στο περίπτερο θα προβληθεί επίσης, η υποψηφιότητα που έχει θέσει ο Δήμος Ευρώτα, για την ανακήρυξή του ως “EUROPEAN TOWN OF SPORT 2017” στο θεσμό που διοργανώνει η ACES EUROPE (www.aceseurope.eu), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις Βρυξέλλες.

O συγκεκριμένος θεσμός βασίζεται στις αρχές της υπευθυνότητας και ηθικής, πιστεύοντας (πρεσβεύοντας) ότι ο αθλητισμός είναι στοιχείο συσπείρωσης της κοινωνίας, βελτίωσης της ποιότητας ζωής, ενώ συμβάλλει στην ψυχοσωματική ευεξία, καθώς και στην ενσωμάτωση κοινωνικών ομάδων στην κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Ιωάννης Γρυπιώτης εξηγεί: «Ο Δήμος Ευρώτα με συμμάχους τους πολίτες, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αθλητισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις αδελφοποιημένες ευρωπαϊκές πόλεις διεκδικεί την ανακήρυξη του ως “EUROPEAN TOWN OF SPORT 2017”, με σκοπό να αναδείξει τα ιδεώδη του αθλητισμού και παράλληλα να επενδύσει στο μέλλον αυτού του τόπου».

Σημειώνεται, ότι με τη συμμετοχή του Δήμου Ευρώτα, η Ελλάδα θέτει υποψηφιότητα στο συγκεκριμένο θεσμό, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, ενώ έως σήμερα, περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις έχουν θέσει υποψηφιότητα στο θεσμό.

Διαφήμιση