Αρχική Καταστροφές Βροχή ηφαιστειακής τέφρας στο Μεξικό

Βροχή ηφαιστειακής τέφρας στο Μεξικό

0
Διαφήμιση

Βροχή ηφαιστειακής τέφρας έπληξε πολλές συνοικίες της Πόλης του Μεξικού, μετά την επαναδραστηριοποίηση του ηφαστείου Ποποκατέπετλ, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Από την τέφρα έχει πληγεί κυρίως το νότιο τμήμα της πρωτεύουσας καθώς και έξι άλλες πόλεις, στα δυτικά και τα βορειοδυτικά του ηφαιστείου, διευκρίνισε το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης Καταστροφών.

Πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας αιφνιδιάστηκαν όταν βρήκαν τα αυτοκίνητά τους καλυμμένα με ένα λεπτό στρώμα στάχτης. 

Το ηφαίστειο παρουσίαζε έντονη δραστηριότητα μέχρι τις 3.30 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, (11.30 ώρα Ελλάδας) αλλά πλέον έχει επανέλθει στο φυσιολογικό επίπεδο δραστηριότητάς του. Για προληπτικούς λόγους, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ζήτησε από τους κατοίκους να σκουπίσουν την τέφρα από τις στέγες και τα πεζοδρόμια, να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με υγρά μαντίλια, να πλένουν τα μάτια και το στόμα τους με καθαρό νερό και να μην φορούν φακούς επαφής.

Το Ποποκατέπετλ είναι το δεύτερο ψηλότερο ηφαίστειο του Μεξικού, καθώς φτάνει τα 5.452 μέτρα. Πολύ συχνά εκτοξεύει στην ατμόσφαιρα καπνό και στάχτες, σε ύψος που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 10 χιλιόμετρα.

Διαφήμιση