Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Συνάντηση Κουντουρά με Μάρδα για τον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό

Συνάντηση Κουντουρά με Μάρδα για τον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό

0
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα, στα γραφεία του Υπουργείου Τουρισμού, με βασικό θέμα την ανάπτυξη και προώθηση του ιατρικού και του ιαματικού τουρισμού.

Δεδομένου ότι το Υπουργείο Τουρισμού συντονίζει όλες τις πολιτικές στην ανάπτυξη και προώθηση του ελληνικού τουρισμού και των θεματικών τουριστικών προϊόντων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην στενή συνεργασία των δύο Υπουργείων για την υλοποίηση κοινών άμεσων και μελλοντικών δράσεων που βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της πολιτικής εξωστρέφειας της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συζητήθηκαν ειδικότερα δράσεις με στόχο την περαιτέρω προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού ιατρικού τουρισμού, το πλαίσιο ανάπτυξης των ιατρικών τουριστικών προϊόντων, και πιο εξειδικευμένα η ανάπτυξη του τουρισμού που αφορά στα κέντρα αποκατάστασης.

Επίσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, συζητήθηκαν προτάσεις και σχέδια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ιαματικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Επιπλέον στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας για την προώθηση και προβολή του θεματικού τουρισμού, συζητήθηκε αίτημα από ενδιαφερόμενους διοργανωτές διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων στην Ελλάδα του επιπέδου America’s Cup.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού, κα Αγγελική Χονδροματίδου και η Νομική Σύμβουλος, κα Ευριδίκη Κουρνέτα.

Από την πλευρά του Υφυπουργείου Εξωτερικών συμμετείχαν οι συνεργάτες του Υπουργού, κ. Νίκος Χρήστου και η κα Σοφία Κιβρακίδου.

Διαφήμιση