Αρχική Ενέργεια Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός του Φωτοβολταϊκού Πάρκου του ΟΛΠ

Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός του Φωτοβολταϊκού Πάρκου του ΟΛΠ

0

Τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός του Φωτοβολταϊκού Πάρκου της ΟΛΠ Α.Ε. στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, μήκους 1080 μ., ισχύος 430KWp και ήδη συνδέθηκε με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό φιλοπεριβαλλοντικό έργο που υλοποιήθηκε μετά από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό και εγκαταστάθηκε στο Νέο Ικόνιο – στην πλέον ηλεκτροβόρα περιοχή του εμπορικού λιμένα, όπου λειτουργούν οι γερανογέφυρες φορτοεκφόρτωσης και στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων (containers).

Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι με την κατασκευή αυτού του έργου, ο ΟΛΠ αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, αφού παρέχοντας 635.000 «πράσινες» kWh/έτος στο διασυνδεδεμένο δίκτυο που αντιστοιχεί με την ετήσια αποφυγή της εκπομπής 635 tn CO2 χρησιμοποιώντας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη.

Σημειώνεται, ότι το λιμάνι έχει χαρακτηρισθεί από την ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων) με πιστοποίηση των Lloyd’s ως ecoport, οικολογικό λιμάνι) λόγω των φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών που ασκούνται στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της περιοχής του.

 

Πηγή: typospeiraiws

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here