Αρχική Ειδήσεις Ορφανοί νεοσσοί στην «αγκαλιά» της Δράσης για την Άγρια Ζωή

Ορφανοί νεοσσοί στην «αγκαλιά» της Δράσης για την Άγρια Ζωή

0
Διαφήμιση

Ορφανούς νεοσσούς που τραυματίστηκαν από ατυχία στις πρώτες τους πτήσεις ή εξαντλήθηκαν γιατί έχασαν τους γονείς τους και δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν, “υιοθετούν” τα μέλη της Δράσης για την Άγρια Ζωή, περιθάλποντας κάθε χρόνο εκατοντάδες ζώα.

“Ειδικά το καλοκαίρι που είναι η περίοδος των νεοσσών, αφού η αναπαραγωγή διαρκεί από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, δεχόμαστε περίπου 300 πουλιά μηνιαίως” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πηνελόπη Καραγιάννη από τη Δράση.

Τα πουλιά προέρχονται από διάφορα μέρη της βόρειας Ελλάδας και φιλοξενούνται στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της οργάνωσης που λειτουργεί σε χώρο κοντά στο Γαλλικό ποταμό και διαθέτει ιατρείο, εργαστήριο, χώρους καραντίνας για τυχόν μεταδιδόμενα νοσήματα,δύο κλωβούς επανένταξης πουλιών καθώς και ένα υπαίθριο χώρο σταδιακής επανένταξης πουλιών.

“Μας φέρνουν διάφορα πουλιά, όπως χελιδόνια και σταχτάρια που πέφτουν από τις φωλιές τους σε διάφορα μέρη της Θεσσαλονίκης, ακόμα και νεοσσούς αρπακτικά όπως έναν σφηκιάρη κι έναν πετρίτη που παραλάβαμε πρόσφατα” λέει η κ.Καραγιάννη και συμβουλεύει όποιον βρίσκει κάποιο ζώο τραυματισμένο να επικοινωνεί άμεσα με την οργάνωση προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενδεδειγμένες κινήσεις.

Παράλληλα, επειδή η Δράση για την Άγρια Ζωή επειδή είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, η κ.Καραγιάννη τονίζει ότι είναι αναγκαία η εθελοντική εργασία, προσκαλώντας άτομα να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν τη λειτουργία του Σταθμού ή που να μπορούν να μεταφέρουν ζώα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις γύρω κοντινές περιοχές προς το Σταθμό.

Διαφήμιση