Αρχική Ενέργεια ΗΠΑ: Κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου

ΗΠΑ: Κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου

0
Διαφήμιση

Εκατό ανεμογεννήτριες θα παράγουν 765 μεγαβάτ ενέργειας, αφήνοντας πίσω το αιολικό πάρκο London Array στην Αγγλία, με 635 μεγαβάτ, ενώ το σύστημα αναμένεται να τροφοδοτεί με ενέργεια πάνω από 200.000 σπίτια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει λειτουργία το 2021 στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το έργο με την ονομασία Morro Bay Offshore θα βρίσκεται 33 μίλια στα ανοικτά της Καλιφόρνια. Πλωτές πλατφόρμες που θα υποστηρίζουν τις ανεμογεννήτριες θα είναι δεμένες στο βυθό σε βάθος 800 με 1.000 μέτρων.

Οι ταχύτεροι παράκτιοι άνεμοι στις ΗΠΑ σημειώνονται πολύ μακριά από την ακτή για παραδοσιακές υποθαλάσσιες πλατφόρμες, οι οποίες χρησιμοποιούν σκυρόδεμα ή πασσάλους χάλυβα.

Οι πλωτές εξέδρες είναι μια καινοτόμος λύση που έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε δοκιμαστικά έργα μέχρι σήμερα.

Αν και το έργο με τις πλωτές εξέδρες έχει φθηνότερη εγκατάσταση, η ποσότητα του χάλυβα που χρησιμοποιείται και τα επιπλέον καλώδια τροφοδοσίας που απαιτούνται για να φτάσουν στην ακτή, φέρνουν την τιμή ανά μεγαβάτ από τα 4 στα 9 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, αν το αιολικό πάρκο παροπλιστεί ποτέ, όλα τα υλικά θα μπορούν να επανέλθουν στην ξηρά αντί να μολύνουν το βυθό.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι το έργο μπορεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα ταραγμένη θάλασσα ή ότι τα καλώδια μπορούν να ενοχλούν πολλά είδη φαλαινών που μεταναστεύουν εκεί.

Ωστόσο η ανάδοχος εταιρεία προχωρά με ένα τετραετές σχέδιο για να ξεκινήσει την παραγωγή αιολικής ενέργειας. Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, οι εκτιμήσεις είναι ότι το κόστος και οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον θα μετριαστούν.

Διαφήμιση