Αρχική Ειδήσεις Η παλιά Αθήνα, όπως δεν την έχεις ξαναδεί!

Η παλιά Αθήνα, όπως δεν την έχεις ξαναδεί!

0
Διαφήμιση

Σπάνιες φωτογραφίες (αλλά και βίντεο) από μια ξεχασμένη Ελλάδα αποτελούν το φωτογραφικό αρχείο της Λίζας, μιας σελίδας στο Facebook όπου η διαχειρίστρια της ανεβάζει.

Μερικές φωτογραφίες είναι πάρα πολύ παλιές που σε κάνουν να απορείς που τις βρίσκει. Σε φέρνουν επίσης αντιμέτωπο με το πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα στις πόλεις που είχες μεγαλώσει.

Σε ένα σημείο γράφει ότι η σελίδα «περιλαμβάνει φωτογραφίες από το παρελθόν της Ελλάδας, από διάφορες πηγές και από την προσωπική συλλογή μου» και να συμπληρώσουμε ότι σε όλες υπάρχουν πηγές.

Ερωτηθείς για το πώς ανακαλύπτει αυτές τις φωτογραφίες και τι αντιδράσεις προκαλούν απάντησε: «Τις φωτογραφίες τις βρίσκω στο Ίντερνετ, από ιάφορες σελίδες δημοπρασιών, από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, από Ελληνικές σελίδες κ.ά., καθώς και από την προσωπική συλλογή μου.

Αφιερώνω αρκετές ώρες για τις ανακαλύψω και θέλει αρκετή υπομονή. Υπάρχουν φωτογραφίες που δεν τις αναγνωρίζω ή δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες και έτσι μέσω της ανάρτησης ταυτοποιούνται από διάφορα μέλη.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά φωτογραφίες της προσωπικής μου συλλογής, τα συγκεκριμένα μέλη μ’ έχουν βοηθήσει με την αναγνώριση διαφόρων τοποθεσιών και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την βοήθειά τους. Προσπαθώ όσο μπορώ, να γράφω την πηγή και τον φωτογράφο της φωτογραφίας.

Μια φορά, μόνο σε μία φωτογραφία μου ζητήθηκε, να την κατεβάσω ή να αναφέρω την πηγή.

Αμέσως διόρθωσα τα στοιχεία της, διότι δεν είχα περισσότερες πληροφορίες και ήταν από τις πρώτες που είχα αποθηκεύσει στο αρχείο μου.

Με τον καιρό έμαθα περισσότερα πράγματα και τις αποθηκεύω με όσες πληροφορίες υπάρχουν. Πιστεύω ότι όσο περνούν τα χρόνια και λόγω των σημερινών δύσκολων καταστάσεων, ο κόσμος όλο και περισσότερο αναπολεί το παρελθόν και τις εποχές που έζησε καλά.

Υπάρχουν τόσες φωτογραφίες, που δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη, μου αρέσουν οι πιο πολλές απ’ αυτές. Ως προς τις αντιδράσεις του κόσμου, βλέπω ότι ανταποκρίνεται πολύ θετικά και έχει πολλή απήχηση.

Στα σχόλια πολλών φωτογραφιών βλέπω μία προσωπική διάσταση, καθώς πολλοί εξιστορούν αναμνήσεις, το οποίο με ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Η ιδέα να κάνω την σελίδα, ήταν κατόπιν προτροπής μιας φίλης μου. Θα ήθελα να έχω την ελευθερία να την χειρίζομαι, και να αναρτώ φωτογραφίες με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και οργανωμένη συλλογή».

διαχειρίστρια της ιστοσελίδας αναφέρει ότι η φωτογραφία – που δημοσιεύει το Ecozen-  είναι η Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου, ανήκει στον Οδυσσέα Φωκά, περίπου 1900, αρχείο Εθνικής Πινακοθήκης- Μουσείου Α. Σούτζου).

 

 

 

Διαφήμιση