Αρχική Καινοτομία Αλγόριθμος δημιουργεί διαδραστικές φωτογραφίες και βίντεο!

Αλγόριθμος δημιουργεί διαδραστικές φωτογραφίες και βίντεο!

0

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας διαδραστικών φωτογραφιών και βίντεο.

Σύμφωνα με την ομάδα του MIT, ο αλγόριθμος αναλύει το βίντεο ενός στάσιμου αντικειμένου προκειμένου να εντοπίσει «μικροσκοπικές σχεδόν αόρατες δονήσεις», προσδιορίζοντας έτσι πώς το αντικείμενο μπορεί να κινηθεί.

Η τεχνική, που ονομάζεται διαδραστικό δυναμικό βίντεο (IDV), δεν απαιτεί τη χρήση ειδικής κάμερας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ειδικών εφέ σε βίντεοπαιχνίδια ή ταινίες.

«Αυτή η τεχνική μας επιτρέπει να συλλάβουμε τη φυσική συμπεριφορά των αντικειμένων, η οποία μας παρέχει έναν τρόπο να παίξουμε μαζί τους στον εικονικό κόσμο», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο Έιμπ Ντέιβις, μέλος της επιστημονικής ομάδας του MIT.

Μία πιθανή εφαρμογή για τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να είναι η βελτίωση του ρεαλισμού των παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας, όπως το Pokemon Go, δήλωσε η ομάδα.

Για παράδειγμα, δείχνει πως, αντίθετα με το πώς το δημοφιλές παιχνίδι Pokemon Go εμφανίζει εικονικούς χαρακτήρες σε χώρους του πραγματικού κόσμου, το IDV μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας σε εικονικούς χαρακτήρες να φαίνονται ότι αλληλεπιδρούν με τα περιβάλλοντά τους με συγκεκριμένους, ρεαλιστικούς τρόπους, όπως το να πηδούν πάνω στα φύλλα ενός κοντινού θάμνου.

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο θα μπορούσε να έχει επιτυχή εφαρμογή η τεχνολογία αυτή είναι στα animation (κινούμενα σχέδια), αφού είναι δυνατό να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην κινηματογραφική βιομηχανία.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here