Αρχική Ειδήσεις «Στέρνα fringe festival»: Ένα αλλιώτικο φεστιβάλ τεχνών στην Τήνο

«Στέρνα fringe festival»: Ένα αλλιώτικο φεστιβάλ τεχνών στην Τήνο

0
Διαφήμιση

Για δεύτερη χρονιά το χωριό Υστέρνια της Τήνου ανοίγει φέτος την αγκαλιά του για να αποδεχθεί ανθρώπους όλων των ηλικιών, με κοινά χαρακτηριστικά την αγάπη για τον άνθρωπο, την τέχνη και την ελευθερία της έκφρασης και του πνεύματος. Το 2ο «Στέρνα fringe festival» θα πραγματοποιηθεί στα Υστέρνια από την Παρασκευή, 5, έως και την Κυριακή, 7 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες.

Εμπνευσμένο από την αγάπη της Ιωάννας Κουτζούκου, για τα Υστέρνια, «το παραδοσιακό κυκλαδίτικο χωριό της Τήνου που αγναντεύει τη Σύρο, την Κύθνο, τη Γυάρο κι όλο το δυτικό Αιγαίο από υψόμετρο 310 μέτρων», το 2ο Στέρνα fringe festival εξελίσσεται σε πηγή δημιουργίας και έμπνευσης για δεκάδες καλλιτέχνες και δημιουργούς, ενώ έχει κάτι για όλους:

μουσικές βραδιές, γιόγκα, έκθεση φωτογραφίας, ομιλίες και ελεύθερες συζητήσεις, βιωματικό εργαστήρι δραματοθεραπείας, δημιουργικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, περίπατο στο χωριό και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Το 1ο «Στέρνα fringe festival» πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2015 από την οικογένεια και φίλους της Ιωάννας Κουτζούκου (απεβίωσε το 2014) ως πολύτιμη παρακαταθήκη στις ιδέες και το πάθος της για τις τέχνες, ως τροφή του νου και της ψυχής. Το φεστιβάλ στηρίζουν ο Σύλλογος Υστερνιωτών Τήνου, το Φεστιβάλ Τήνου και οι κάτοικοι του χωριού.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα και οι συντελεστές του 2ου στέρνα fringefestival:

Παρασκευή 05/08

19:00 – 20:30 Περίπατος στα Υστέρνια με ξενάγηση Κώστα Δανούση (συνάντηση στο σχολείο)

21:00 – 21:30 PerformanceArt – Αλκυόνη Μπουχαλάκη (Σχολείο)

22:00 – 24:00 FeniaPapadodima&AmorgoQuintetLive (Σχολείο). Μια σύμπραξη με το TinosJazzFestival 2016

Η συναυλία των AmorgoQuintet με την ΦένιαΠαπαδόδημα στο τραγούδι θα είναι μια σύμπραξη δύο φεστιβάλ, του στέρνα fringe festival και του Tinos Jazz Festival 2016.Η αφορμή για τη συναυλία των Amorgo Quintet, ενός σχήματος που εξερευνά ένα ευρύ Brazilian jazz ρεπερτόριο, δόθηκε από την συγκυρία των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων που γίνονται στο Ρίο και ξεκινούν την 5η Αυγούστου ημερομηνία έναρξης και του στέρνα fringe festival 2016.

Σάββατο 06/08

09:00 – 10:10 VinyasaYoga «Ζώντας με Δύναμη» – Ελένη Τόλη (Όρμος Υστερνίων)

17:00 – 18:30 Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά (Πλατεία Πιπεριάς)

17:00 – 19:00 Βιωματικό εργαστήρι δραματοθεραπείας – «Η Τήνος του Χαλεπά, μια διερεύνηση αρχετύπων μέσα από την τέχνη» – Λουκία Αποστολίδη & Δωροθέα Γυμνοπούλου (Σχολείο)

19:00-20:00 Ελεύθερη συζήτηση με θέμα «Ποίηση είναι αυτό που χάνεται στη μετάφραση – ή μήπως όχι;» Συντονίστρια: Χριστίνα Λιναρδάκη (Σχολείο)

20:00 – 20:45 Κιθάρα και φωνή – Ελίνα Κανελλοπούλου & Αλέξανδρος Θεοχάρης (Σχολείο)

22:00 – 24:00 Μια λαϊκή βραδιά με την Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας(Παναγία Καταπολιανή)

Κυριακή 07/08

09:00 – 10:10 VinyasaYoga «Ζώντας με Δύναμη» – Ελένη Τόλη (Όρμος Υστερνίων)

17:00 – 18:30 «Οι μύθοι του Αισώπου» (εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά) – Δέσποινα Αρθούνα(Σχολείο)

17:00 – 19:00 Επίσκεψη στο εργαστήρι γλυπτικής του ΟνούφριουΔεσύπρη

19:00-20:00 Ομιλία με θέμα «Δες το αλλιώς» – Αθηνά Κρητικού και Σωματείο Α.με.Α Τήνου «Έχουμε Δικαίωμα» (Σχολείο)

20:00 – 20:45 Ας μιλήσουμε για το κρασί – Ελένη Αλευρά (Σχολείο)

22:00 – 24:00 Μουσική βραδιά – Φυστικί Σαλόνι (Παναγία Καταπολιανή)

Επιπλέον, στον χώρο του Σχολείου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Wild West Greece» σε επιμέλεια της Ελένης Μουζακίτη και του Λάμπρου Παπανικολάτου.

Η έκθεση «Wild West Greece» είναι το αποτέλεσμα ενός φωτογραφικού roadtrip, μιας φωτογραφικής έρευνας, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που θυμίζουν «στοιχειωμένο νότο» όπως αποκάλεσε ο W. Evans τις περιοχές στις νότιες ΗΠΑ που τον γοήτευσαν.

Τα έργα που προέκυψαν αποτυπώνουν ένα πολυδιάστατο και ενδιαφέρον από πολλές απόψεις τοπίο. Η φωτογραφική αυτή έρευνα εντάσσεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ομάδας Phaenography.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here