Αρχική Ειδήσεις Π. Σκουρλέτης: Εμποδίσαμε να αυξηθούν τα τιμολόγια φυσικού αερίου

Π. Σκουρλέτης: Εμποδίσαμε να αυξηθούν τα τιμολόγια φυσικού αερίου

0

«Διορθώσαμε ένα λάθος, το οποίο θα είχε σαν αποτέλεσμα να εκτιναχθούν οι αυξήσεις των τιμολογίων κατά 3-4% σε ό,τι αφορά τα οικιακά τιμολόγια και κατά 3% έως 4,7% στα επαγγελματικά», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην τροπολογία για την ανακτήσιμη διαφορά στον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ασφάλεια στις έρευνες υδρογονανθράκων, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως η τροπολογία προβλέπει, να μην ενσωματώνονται στα πάγια στοιχεία του ΔΕΣΦΑ οι κρατικές ενισχύσεις των 200 εκατομμυρίων, που είχαν δοθεί και σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, κακώς είχαν ενσωματωθεί.

Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για μείωση των παγίων του ΔΕΦΑ, αφού τα 200 εκατ. είναι μια κρατική ενίσχυση που τελικά δεν θα ενσωματωθεί ως πάγιο στοιχείο για τον ΔΕΣΦΑ.

 Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» την πρόταση για δημιουργία Μητρώου Ιδιωτών Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και προσέθεσε ότι είναι «εντελώς αντίθετος στην τροϊκανή λογική να εκχωρούνται αρμοδιότητες του κράτους σε ιδιώτες».

 Γνωστοποίησε, επίσης, ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα δίνει λύση στο θέμα του πάρκου Τρίτση, με τη δημιουργία καινούργιου οργανισμού, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η οικονομική του βιωσιμότητα.

 «Με την τροπολογία μειώνεται η περιουσιακή βάση της ΔΕΣΦΑ κατά 200 εκατ. ευρώ» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Κωσταντίνος Σκρέκας και επισήμανε ότι χάνει και η ΔΕΠΑ η οποία είναι μέτοχος και τα ΕΛΠΕ που συμμετέχουν στη ΔΕΠΑ. Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι οι ενέργειες της υποκρύπτουν ρεβανσισμό και ακύρωση των προσπαθειών της προηγούμενης κυβέρνησης και κάλεσε την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει ότι δεν έχει σχέδιο συνένωσης και πώλησης ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here