Αρχική Ειδήσεις Νέα ηγεσία στο «τιμόνι» του ECOCITY

Νέα ηγεσία στο «τιμόνι» του ECOCITY

0
Διαφήμιση

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη στη Γενική Συνέλευση των Εταίρων του ECOCITY, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης.

Tο νέο Δ.Σ. που θα έχει διετή θητεία αποτελείται από τους :

  • Πρόεδρος : Θάνος Ζαφειρόπουλος, Στατιστικός, Σύμβουλος Στρατηγικής Διαμόρφωσης Αντίληψης
  • Αντιπρόεδρος : Γιάννης Κουμαντάκης, Ομ. Καθηγητής Ε.Μ.Π. Τομέας Υδρογεωλογίας και Τεχνικής Γεωλογία
  • Γενικός Γραμματέας : Πάνος Παπαδάκος, Συγκοινωνιολόγος π. Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων

Μέλη: Θάνος Βλαστός, Καθηγητής Ε.Μ.Π. Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και Δημοσθένης Ασημακόπουλος, Ομ. Καθηγητής, του Τμήματος Φυσικής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναπληρωματικά Μέλη στο Δ.Σ είναι οι Απόστολος Σίσκος και Έρη Μπιζάνη.

Επίσης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε η εκλογή της νέας Επιστημονικής Επιτροπής που θα αποτελείται πλέον μόνο από Εταίρους του ECOCITY και θα έχει διετή θητεία, λειτουργώντας παράλληλα με το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η νέα Επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους :

Πρόεδρος : Μιχάλης Πετράκης Φυσικός, π. Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Μέλη : Κλέα Κατσουγιάννη,Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Αθηνών, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Στέφανο Τσιτομενέα Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρονικής, ΤΕΙ Πειραιά, Πέτρο Κρητικό, Συγκοινωνιολόγος

Επίσης, η Γ.Σ. αποφάσισε τη δημιουργία μιας νέας Επιτροπής για θέματα Ποιότητας Ζωής, που θα αποτελείται από επιλεγμένους επιστήμονες και θα συντονίζεται τους Εταίρους Άννα Καρακατσάνη, Ιατρό Πνευμονολόγο, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Αθηνών και τον Απόστολο Σίσκο, Γεωπόνο.

Τέλος η Έρη Μπιζάνη Χημικός Περιβαλλοντολόγος ανέλαβε τον συντονισμό της παρουσίας του ECOCITY στα ευρωπαϊκά Δίκτυα που είναι μέλος και στις Ομάδες Εργασίας του ENVIRONMENTAL EUROPEAN BUREAU, του TRANSPORT & ENVIRONMENT, του PAN EUROPE, του EKO ENERGY, του ECOS και του ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΜΙΟ ECSDE), που συμμετέχει ο Εθελοντικός Οργανισμός.

Οι Εταίροι στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ενέκριναν τον Απολογισμό εργασιών της περιόδου 2015, όπου στο περιεχόμενό του παρουσιάζεται όλο το έργο του Εθελοντικού Οργανισμού που έγινε στο περασμένο έτος, τις δράσεις, καθώς και τους πόρους, αφού είναι γνωστό πως το ECOCITY δεν επιδοτείται και δεν επιχορηγείται από το Κράτος.

Ο Απολογισμός, μετά την οριστικοποίηση των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης θα αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο του ECOCITY και θα είναι διαθέσιμος σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Διαφήμιση