Αρχική Ειδήσεις Νέα φωτογραφική έκθεση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Νέα φωτογραφική έκθεση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

0
Διαφήμιση

Προσκαλώντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό «διάλογο», ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας φιλοξενεί στους χώρους του, από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου 2016, την έκθεση φωτογραφίας.  

1%: Privilege in a Time of Global Inequality”

«1%: «Προνόμια» σε μια εποχή παγκόσμιας ανισότητας»

Ως μέρος του φετινού Athens Photo Festival, ενός από τα παλαιότερα φωτογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, το οποίο έχει ως κεντρικό σημείο παρουσίασής του το Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση στο αεροδρόμιο επιχειρεί να προσεγγίσει την εκρηκτική αύξηση του χάσματος μεταξύ φτώχιας και πλούτου στον πλανήτη.

Μέσα από «ντοκουμενταρίστικα» στιγμιότυπα διάσημων φωτογράφων, η έκθεση απεικονίζει την αυξανόμενη ανισότητα μεταξύ εκ διαμέτρου αντίθετων συνθηκών ζωής η οποία έχει δημιουργήσει το φαινόμενο του «1%»: το πλουσιότερο ένα τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει σχεδόν το ήμισυ των συνολικών περιουσιακών στοιχείων.

Η έκθεση “1%: Privilege in a Time of Global Inequality”, βρίσκεται στο Επίπεδο Αφίξεων του αεροδρομίου (είσοδος 1/ Εκθεσιακός Χώρος «Τέχνη & Πολιτισμός»). Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτός καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Διαφήμιση