Αρχική Ειδήσεις Η νέα έκδοση της «Διεξόδου»: Μεσολογγίτικες γεύσεις

Η νέα έκδοση της «Διεξόδου»: Μεσολογγίτικες γεύσεις

0
Διαφήμιση

Ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου στο πλαίσιο των εκδοτικών του δραστηριοτήτων κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες ένα καινούργιο βιβλίο – το 25ο – με το τίτλο «ΜΕΣΟΛΟΓΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ».

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και εξαιρετικής εμφάνισης βιβλίο που περιέχει τριάντα συνταγές Μεσολογγίτικων γλυκών και φαγητών που συνοδεύονται από εξήντα έγχρωμες φωτογραφίες.

Οι συνταγές δεν είναι εφευρέσεις επαγγελματιών μαγείρων αλλά Μεσολογγιτών παρασκευαστών   που τις γεύτηκαν και τις διδάχτηκαν από τους γονείς τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για συνταγές που με πολλή αγάπη παρέδωσαν στη «Διέξοδο» οι «φίλοι» της Βασίλης Θεοτοκάτος, Γιώργος Καλογεράκης, Κατερίνα Καπουρδέλη, Λίζα Κώτση, Αριστείδης Μαντζουράτος, Ξενάκης Μαρούλης και η αδελφή του Μοναχή Μαριάμ, Αποστόλης Μπλίκας και Σπυριδούλα Φιλίππου

Και τις οποίες στη συνέχεια η «Διέξοδος» εξέδωσε σε βιβλίο έτσι ώστε αφ΄ενός μεν να διατηρηθούν και να παραδοθούν στις επόμενες γενιές αφ΄ετέρου δε για να αποτελέσουν την «γλυκιά» μνήμη της πόλης δίπλα στο πλουσιότατο πολιτιστικό και ιστορικό της παρελθόν.

Την επιμέλεια και συντονισμό της εκδόσεως είχε ο Αλτάνιος Κλεισοβίτης, τον γραφιστικό σχεδιασμό έκανε ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος ενώ η εκτύπωση πραγματοποιήθηκε στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις των Αδελφών Ασημακόπουλοι.

Το βιβλίο διατίθεται στο Museum shop του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» αποστέλλεται όμως και με αντικαταβολή μετά από τηλεφωνική παραγγελία στο 26310 51260.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here