Αρχική Ειδήσεις ΕΡΓΟΣΕ: Παραδίδεται η Κάτω Διάβαση στη θέση «Σαράγια» του Δ. Τρικκαίων

ΕΡΓΟΣΕ: Παραδίδεται η Κάτω Διάβαση στη θέση «Σαράγια» του Δ. Τρικκαίων

0
Διαφήμιση

Την Κυριακή 31 Ιουλίου θα εγκαινιαστεί η Κάτω Διάβαση στη θέση «Σαράγια», σε εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΕΡΓΟΣΕ και ο Δήμος Τρικκαίων.  

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 20-11-2012 και αποτελούσε, ως ένα σημείο, συνέχεια παλαιότερης εργολαβίας. Συγκεκριμένα, στη θέση «Γκαζέλο» οι εργασίες ξεκίνησαν στις 8-1-2014 και ολοκληρώθηκαν στις 28-2-2014, οπότε και παραδόθηκε προς χρήση στο Δήμο Τρικκαίων η Κάτω Διάβαση.

Το έργο αφορούσε την κατασκευή τεχνικού για την εξυπηρέτηση πεζών και μαθητών από το διπλανό σχολικό συγκρότημα, που είχαν κατά ένα μεγάλο μέρος ολοκληρωθεί με παλαιά εργολαβία και απέμενε μόνο ένα τμήμα της κατασκευής της Κάτω Διάβασης που ολοκληρώθηκε με την εγκατάσταση των δύο ανελκυστήρων για την εξυπηρέτηση όλων των χρηστών και ιδιαίτερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), την διαμόρφωση του Περιβάλλοντα Χώρου, την αντιρρυπαντική επάλειψη της κατασκευής και τέλος τον ηλεκτροφωτισμό της Κάτω Διάβασης και κόστισε 185.000 ευρώ.

Στη θέση «Σαράγια» οι εργασίες ξεκίνησαν στις 07-08-2013 και ολοκληρώθηκαν στις 30-6-2016. Το έργο αφορούσε την κατασκευή ενός τεχνικού διέλευσης μικρών οχημάτων, που αποτέλεσε μοναδική, ασφαλή λύση και με το μικρότερο δυνατόν επιπλέον κόστος, ώστε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία άρτιο και λειτουργικό.

Για την κατασκευή αυτή απαιτήθηκε επιπλέον πρόσθετη χρηματοδότηση του έργου κατά 600.000 ευρώ, που καλύφθηκε από Εθνικούς Πόρους, οι οποίοι διασφαλίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και έγινε η επανέναρξη των εργασιών. Το τμήμα της Κάτω Διάβασης στη θέση «Σαράγια» κόστισε 2.230.000 ευρώ.

Διαφήμιση