Αρχική Ειδήσεις Energean: Εκπαιδεύει τη νέα γενιά στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων

Energean: Εκπαιδεύει τη νέα γενιά στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων

0
Διαφήμιση

Την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η Energean Oil & Gas στην Νέα Καρβάλη της Καβάλας έχουν δώδεκα νέοι, οι οποίοι φιλοδοξούν να αποτελέσουν κομμάτι του εκκολαπτόμενου επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού της χώρας στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε αυτές τις ημέρες η πρακτική εξάσκηση για επτά προπτυχιακούς σπουδαστές που προέρχονται από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η οποία θα διαρκέσει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Επιπλέον, και στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξης του έργου του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας/Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας) από την Energean, βρίσκεται σε εξέλιξη η εξάμηνη πρακτική εξάσκηση τελειόφοιτων σπουδαστών του ιδρύματος, η οποία επικεντρώνεται στα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Εκ μέρους της Energean, ο κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil δήλωσε σχετικά: «Για την εταιρεία μας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που θα οδηγήσει τον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην επόμενη μέρα.

Είναι επιλογή μας, μέσα και από την συνεργασία μας με το ΤΕΙ Καβάλας, να εφοδιάζουμε τους νέους επιστήμονες και τεχνικούς με την τεχνογνωσία, τις παραστάσεις και την πρακτική εμπειρία που θα δημιουργήσουν τις πραγματικές προϋποθέσεις, και όχι επικοινωνιακές προσδοκίες, για την απορρόφησή τους στον τομέα.

Σε μία περίοδο κατά την οποία, λόγω της κρίσης, ο ένας στους τρεις εργαζόμενους του κλάδου διεθνώς βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, η Energean προσπαθεί με ρεαλισμό και υπευθυνότητα να εφοδιάσει τη νέα γενιά που επιθυμεί να εργαστεί στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων ώστε να ανταποκριθεί στις συνθήκες του ιδιαίτερα έντονου ανταγωνισμού.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο μόνος δρόμος προκειμένου να συνεχιστεί με απόλυτη ασφάλεια για τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον η δραστηριότητα της εξόρυξης στον Κόλπο της Καβάλας καθώς και η ανάπτυξη του τομέα στις νέες περιοχές, τόσο στη Δυτική Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Μεσογείου και της Αδριατικής, στις οποίες η Energean δραστηριοποιείται».

Σημειώνεται ότι η Energean Oil & Gas χορήγησε φέτος και δύο μεταπτυχιακές υποτροφίες σε αποφοίτους του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας/Θράκης, του οποίου σχεδόν 100 απόφοιτοι εργάζονται πλέον είτε στις εξέδρες του Πρίνου, είτε στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης είτε και στα γραφεία διοίκησης της εταιρείας στην Αθήνα.

Διαφήμιση