Αρχική Ειδήσεις Ένα ψηφιακό, διαδραστικό λεύκωμα (e-book) δωρεάν για το θεατρόφιλο κοινό

Ένα ψηφιακό, διαδραστικό λεύκωμα (e-book) δωρεάν για το θεατρόφιλο κοινό

0
Διαφήμιση

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα στο χώρο του θεάτρου, με την έκδοση ενός ψηφιακού λευκώματος για έξυπνες συσκευές και υπολογιστές.

Η έκδοση θα διατίθεται δωρεάν και θα περιέχει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και πληροφορίες για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο και περιόδευσαν στα αρχαία θέατρα και τα θερινά φεστιβάλ της Ελλάδας.

Με έμφαση στις παραστάσεις του που παρουσιάστηκαν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ανταποκρινόμενο στις δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες της εποχής, προσφέρει ψηφιακά μια ζωντανή περιήγηση στον αρχειακό πλούτο του.

Την καινοτόμα ψηφιακή έκδοση Το αρχαίο δράμα στο ΚΘΒΕ- Παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και άλλες σκηνές, θα μπορεί να κατεβάσει και να αποθηκεύσει καθένας στο τάμπλετ, το κινητό ή τον υπολογιστή του σε όλο τον κόσμο.

Σαράντα πέντε παραγωγές αρχαίου δράματος, κατά τα 55 χρόνια λειτουργίας του, από το 1961 έως σήμερα, αναπτύσσονται σε 464 ψηφιακές σελίδες με 31 βίντεο, 34 ηχητικά αποσπάσματα, 289 εικόνες και 12 προγράμματα από τις πιο εμβληματικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ, τα οποία θα μπορεί ο αναγνώστης να ξεφυλλίσει ολόκληρα.

Η ψηφιακή αυτή έκδοση αποτελεί ένα ταξίδι στην ιστορία, στον υλικό και έμψυχο κόσμο του θεάτρου αλλά και ένα εργαλείο αναζήτησης, προσβάσιμο σε όλο το περιεχόμενό του εκτός σύνδεσης, με τη δυνατότητα να ανακατευθύνει τους online αναγνώστες του στο πλήρες περιεχόμενο του Ψηφιακού Αρχείου του ΚΘΒΕ.

Η δημοσίευση της πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης του λευκώματος έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2016 σε ψηφιακή μορφή (ebook-ePub3) και θα διατίθεται για free download. Στόχος μας είναι η αρχική αυτή έκδοση να ενημερώνεται, να διορθώνεται και να τεκμηριώνεται διαρκώς καθώς και να μεταφραστεί το περιεχόμενό της στα αγγλικά αλλά και σε περισσότερες γλώσσες.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ στηρίζει την καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία ως χορηγός επικοινωνίας και προσφέρει τη δυνατότητα στους θεατές του να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω του ειδικού κωδικού (QR code) που προβάλλεται στην ιστοσελίδα και στα εκδοτήριά του.

Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία που προβάλλει το ελληνικό θέατρο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η έκδοση υλοποιείται σε συνεργασία με την καινοτόμα εταιρεία Wefeel.gr (creative director: Γιώργος Χρυσοχοΐδης), η οποία εξειδικεύεται σε εφαρμογές ψηφιακών βιβλίων που προβάλλουν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here