Αρχική Υγεία - Διατροφή Ελαφριές συνταγές με γιαούρτι και…καλοκαιρινή διάθεση από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό

Ελαφριές συνταγές με γιαούρτι και…καλοκαιρινή διάθεση από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό

0

Διακοπές, ζέστη, θάλασσα και καιρός για απολαύσεις με ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση. Αν ανήκετε σε αυτούς που προσέχουν την σιλουέτα τους ακόμη και όταν κάνουν διακοπές αλλά αρνούνται την στέρηση γευστικών απολαύσεων, έχουμε την πρόταση.

Ο chef Δημήτρης Πλουμιστός, (μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και Chef στο Alex’s Restaurant στην Λίνδο της Ρόδου) δημιούργησε για τους αναγνώστες μας δύο γευστικές συνταγές με γιαούρτι ( ένα κυρίως πιάτο και ένα επιδόρπιο), που συμβαδίζουν με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, μαγειρεύονται γρήγορα και εύκολα, μας επιτρέπουν να τις απολαύσουμε χωρίς ενοχές αλλά και … να καταπλήξουμε τους καλεσμένους μας με τα εκλεπτυσμένα συστατικά και το γευστικό τους αποτέλεσμα.

 

ΣΤΗΘΟΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

 

ΥΛΙΚΑ:

2 φιλέτα γαλοπούλας

200 gr γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet*

Αλάτι – πιπέρι

Θυμάρι – δενδρολίβανο

Πάπρικα

2 σκελίδες σκόρδο

100 gr ελαιόλαδο

100 ml κρασί λευκό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κόβουμε τα φιλέτα της γαλοπούλας σε φέτες.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα με τα υλικά της συνταγής.
  • Απλώνουμε τα φιλέτα σ’ ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη μαρινάδα αφήνοντάς τα για περίπου 12 ώρες.
  • Σ’ ένα άλλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τα ήδη μαριναρισμένα φιλετάκια μας.
  • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
  • Τα σερβίρουμε με πατάτες «baby».

Και… καλή σας όρεξη!!!

 

 mous

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ

 

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό γιαούρτι πλήρες ΔΕΛΤΑ Complet*

Χυμός από 2-3 λεμόνια (εξαρτάται από το πόσο ξινό σας αρέσει)

Λίγο ξύσμα λεμονιού

200γρ  φιστίκι Αιγίνης αλεσμένα στο «μούλτι»

1 κουτάκι ζαχαρούχο «γάλα Βλάχας»

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε σ’ ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε ζαχαρούχο «γάλα Βλάχας».
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ρίχνουμε λίγο – λίγο το χυμό του λεμονιού (η ποσότητα του χυμού εξαρτάται από το πόσο ξινό μας αρέσει).
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου δύο ώρες.
  • Σερβίρουμε σε μπολάκια παγωτού και γαρνίρουμε με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Καλή σας απόλαυση!!!

bucket 01C

*Info:Tο ΔΕΛΤΑ Complet συνδυάζει αρμονικά εκλεκτό αγελαδινό γάλα, πλούσιο ανθόγαλα και αγνό πρόβειο γάλα που δένονται με αυθεντική μαγιά από την Κρήτη για να του δώσουν την πιο γεμάτη γεύση και την πιο πλούσια υφή. Η μοναδική συνταγή του ΔΕΛΤΑ Complet προσφέρει μία ασύγκριτη γευστική εμπειρία και είναι ιδανική για μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες, μοντέρνες δημιουργικές ή ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Η συσκευασία ΔΕΛΤΑ Complet ενός κιλού είναι η ιδανική πρακτική και οικονομική επιλογή για το καθημερινό μας τραπέζι”

 

 

 sef

Chef Δημήτρης Πλουμιστός

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Chef στο Alex’s Restaurant -Λίνδος Ρόδος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here