Αρχική Ειδήσεις Διαμαρτυρία στον Πρόεδρο του ΣτΕ για καθυστέρηση απόφασης για το Τραμ

Διαμαρτυρία στον Πρόεδρο του ΣτΕ για καθυστέρηση απόφασης για το Τραμ

0
Διαφήμιση

Ο τ. αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Σπυράκης απέστειλε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικ. Σακελλαρίου, επιστολή διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση και έκδοση της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την «καταστροφική επέκταση του Τραμ- Τραίνου στο κέντρο του Πειραιά.

Ο κ. Σπυράκης στην επιστολή του αναφέρει:

«Σεβαστέ κ. Πρόεδρε,

Τον Μάρτιο του 2009 κάτοικοι του Πειραιά – που από το 2004 και μετά αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την διχοτόμηση και καταστροφή του κέντρου του Πειραιώς – υποβάλαμε στο σεβαστό Δικαστήριο του οποίου προΐστασθε αίτηση ακυρώσεως κατά της επέκτασης της γραμμής του Τραμ-Τραίνου μέσω του κέντρου του Πειραιώς (αρ. 1955/2009).

Η ενέργειά μας αυτή έγινε στο συγκεκριμένο χρόνο με την πεποίθηση ότι λόγω του επείγοντος αλλά και της σημασίας που έχει η συγκεκριμένη υπόθεση για την ζωή χιλιάδων ανθρώπων, η κρίση του Δικαστηρίου σας – η οποία κατά την άποψή μας θα ήταν θετική – θα απέτρεπε μία ακόμα οικολογική καταστροφή όπως έχει επανειλημμένως πράξει μέχρι τώρα.

Σήμερα, επτά και πλέον χρόνια αργότερα και αφού χρειάστηκε να αιτηθούμε την αλλαγή του εισηγητή της υπόθεσης προκειμένου επιτέλους να προχωρήσει η εκδίκασή της στις 6/5/2015, η πόλη μας διαλύεται παραδομένη στα κάθε λογής εργολαβικά και οικονομικά συμφέροντα, η πολιτιστική κληρονομιά του Πειραιά καταστρέφεται σε θέα όλων των κατοίκων και οι καταστροφείς συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους και μάλιστα περηφανεύονται δημόσια ότι δεν πρόκειται να τους αγγίξει κανείς.

Κύριε Πρόεδρε,

Ακούγοντας στα ΜΜΕ την ευθεία και θαρραλέα δήλωσή σας προς τον Ελληνικό λαό ότι η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται και δεν εκβιάζεται, απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να σας ζητήσουμε να φροντίσετε, με όποιον τρόπο εσείς κρίνετε σωστό, να εκδοθεί επιτέλους η απόφαση επί της αιτήσεώς μας που τόσο καθυστερεί, της οποίας τόσο ο εισηγητής όσο και η τότε πρόεδρος του τμήματος έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Το έργο έχει προχωρήσει πάρα πολύ στον χρόνο που έχει περάσει, σε λίγες ημέρες θα επεκταθεί σε όλες τις κεντρικές λεωφόρους και, εάν η αίτησή μας γίνει δεκτή, η ζημιά που θα έχει υποστεί η πόλη θα είναι δύσκολο να επανορθωθεί χωρίς τεράστιες δαπάνες τις οποίες η ταλαιπωρημένη πόλη μας και η ελληνική οικονομία δεν μπορούν πλέον να αναλάβουν.

Έχοντας υπηρετήσει επί σειρά ετών και με συνέπεια σε δύο βασικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, τον Συνδικαλισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σας παρακαλώ να δικαιώσετε την πεποίθησή μας ότι το Δικαστήριό σας αποτελεί την βασική πηγή προστασίας του Δημοσίου συμφέροντος. Σας προσκαλώ μάλιστα να επιχειρήσετε ένα ταξίδι μέχρι το λιμάνι της πόλης μας για να διαμορφώσετε προσωπική άποψη.

Μη σας ξενίζει η λέξη “ταξίδι”. Πρόκειται για περιπέτεια την οποία υφίστανται και θα υφίστανται διαχρονικά λόγω του κυκλοφοριακού χάους οι χιλιάδες κάτοικοι, επισκέπτες και ταξιδιώτες του ιστορικού Πειραιά, αφού τα ποικίλα οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα παρέδωσαν «το Άγιον τοις κυσί»

Με τιμή,

Ιωάννης Ευαγ. Σπυράκης,

Μέλος της Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Πειραιά, τ. Αντιδήμαρχος Πειραιώς, τ. Γενικός Γραμματέας Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιώς.

 

 

Πηγή: typospeiraiws

Διαφήμιση