Αρχική Καταστροφές Ανεπίλυτα προβλήματα στη συντήρηση πάρκων της Αττικής

Ανεπίλυτα προβλήματα στη συντήρηση πάρκων της Αττικής

0
Διαφήμιση

Το Πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2019 της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνει το πρόγραμμα ειδικών παρεμβάσεων Μητροπολιτικού Χαρακτήρα….

Μία από τις βασικές δράσεις του προγράμματος συνιστά η προστασία πράσινων πνευμόνων, η ενίσχυση, αναβάθμιση και συντήρηση του αστικού πρασίνου των πάρκων και των αλσών, με σαφή αναφορά στο Πεδίον του Άρεως, το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης και το Αττικό Άλσος.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών σε ποικίλα άρθρα και δηλώσεις εμφανίζονται αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας, τα οποία και επικαλούνται σημαντική πρόοδο στις εργασίες ανάπλασης και αποκατάστασης των υποδομών των αλσών αλλά και παρεμβάσεις εν εξελίξει .

Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές του έτους το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών παρουσιάζοντας τις διορθωτικές παρεμβάσεις του για το Πεδίο του Άρεως αναφέρθηκε σε απτά αποτελέσματα σχετικά με τη φύλαξη και την ανάπλαση του πάρκου.

Επιπρόσθετα, στις 9.6.2016 υπήρξαν ξανά αναφορές της ίδιας αρχής σε ολοκληρωμένο σχέδιο και ορατά αποτελέσματα των παρεμβάσεων, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και σε συγκεκριμένες διορθωτικές δράσεις σε όρους αποκατάστασης πρασίνου, ανάταξης υποδομών, υλοποίησης προγραμμάτων φύλαξης και ασφάλειας.

Την ίδια στιγμή, ακόμα και μετά τις προαναφερόμενες δηλώσεις παραθέτονται σε ανακοινώσεις συλλόγων πολιτών και δημοσιεύσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα σημαντικά προβλήματα που παραμένουν σε επίπεδο φύλαξης και προστασίας, ανάπλασης των υποδομών, παραβατικότητας και υγιεινής τουλάχιστον στο Πεδίο του Άρεως και το Πάρκο Τρίτση.

Στο πλαίσιο αυτό ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τα ανεπίλυτα προβλήματα στη συντήρηση πάρκων της Αττικής και την ανάγκη υλοποίησης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε αυτά, κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

  • Ο Υπουργός ερωτάται σε ποιο ποσοστό έχουν ολοκληρωθεί οι διορθωτικές παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα πάρκα;
  • Ποια η στρατηγική για την αναβάθμιση των αττικών πάρκων, ποιες οι δράσεις και ποια τα σχετικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης;
  • Έχει υπάρξει μέριμνα προκειμένου να αξιοποιηθούν κοινοτικοί πόροι για τα έργα ανάπλασης και αν ναι ποια είναι αυτή; Αν όχι, υφίσταται σχετικός σχεδιασμός;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here