Αρχική Ειδήσεις Χώροι δροσιάς για την αντιμετώπιση του καύσωνα από την Περιφέρεια Αττικής

Χώροι δροσιάς για την αντιμετώπιση του καύσωνα από την Περιφέρεια Αττικής

0
Διαφήμιση

Άμεση ενημέρωση σχετικά με τους κλιματιζόμενους χώρους που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες σε συνεργασία με τους δήμους, παρέχει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του συνδέσμου υπό τον τίτλο «Κλιματιζόμενοι Χώροι στην Περιφέρεια Αττικής» στην ιστοσελίδα της (http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=5006&Itemid=323).

Ο παραπάνω σύνδεσμος παραπέμπει στους χώρους που κλιματίζονται ανά Περιφερειακή ενότητα και κατόπιν ανά δήμο, με διαρκή ενημέρωση.

Παράλληλα υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι τα βασικά μέτρα πρόληψης σε περιόδους καύσωνα είναι:

  • Η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.
  • Η αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.
  • Λήψη υγρών, ελαφρά γεύματα και αποφυγή αλκοόλ.
  • Η διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος με συχνά λουτρά και ελαφρά ρούχα.
  • Μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα πρόληψης απαιτείται για τα άτομα άνω των 65, τα βρέφη και τα παιδιά, τους χρονίως νοσούντες, άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για χρόνια νοσήματα.

Έκτακτα μέτρα για την άνοδο της θερμοκρασίας λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων από αύριο Παρασκευή έως και τη Δευτέρα 20 του μηνός.

Οκτώ κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ως σημεία δροσιάς για τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι οκτώ Λέσχες Φιλίας, είναι αυτές του Αγίου Παύλου, του Κουκακίου, «Η Ανάληψη του Κυρίου» στο Νέο Κόσμο, των Άνω Πετραλώνων, της Κολοκυνθούς, του Αγίου Ελευθερίου , του Αγίου Μελετίου και των Αμπελοκήπων.

Διαφήμιση