Αρχική Ειδήσεις Τον ελληνικό τουρισμό πρόβαλε ο ΕΟΤ στη Σεούλ

Τον ελληνικό τουρισμό πρόβαλε ο ΕΟΤ στη Σεούλ

0

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχει, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού KOFTA της Σεούλ (09-12/5/16) στο πλαίσιο της στοχευμένης προβολής της χώρας μας σε νέες αγορές και εν προκειμένω στην Νότιο Κορέα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στην έκθεση, ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο 90τ.μ. και με συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κρήτης και Ιονίων Νήσων.

Επίσης, μέσα από τηλεοπτικές και κινηματογραφικές συνεργασίες, ο ΕΟΤ στοχεύει στην προώθηση της Ελλάδας και την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και στο πλαίσιο αυτό στην KOFTA συνεργάζεται με τον πλέον δημοφιλή Έλληνα παρουσιαστή στη Ν.Κορέα, κ Ανδρέα Βαρσακόπουλο, που λόγω της καταγωγής του είναι ευρέως γνωστός με το προσωνύμιο «ο Έλληνας».

Αυτήν την περίοδο, μεταδίδεται με πρωτοφανή επιτυχία στην Νότιο Κορέα και στην Κίνα η Κορεάτικη τηλεοπτική σειρά «Descendants of the Sun» που γυρίστηκε στην Ελλάδα- Ζάκυνθο και Αράχωβα – και στην Κορέα.

Η σειρά σημειώνει ρεκόρ θεαματικότητας, και υπολογίζεται ότι στην Κίνα θα την παρακολουθήσουν πάνω από 125 εκατ. θεατές και δυνητικοί τουρίστες της χώρας μας.

Ο Masterchef Italia στην Σαντορίνη

Στο πλαίσιο της δυναμικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό και της προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού, με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας και τη συμβολή του Δήμου Σαντορίνης, πραγματοποιήθηκαν στη Σαντορίνη 4 και 5 Ιουνίου τα γυρίσματα ενός ολόκληρου επεισοδίου του έκτου κύκλου της τηλεοπτικής εκπομπής γαστρονομίας Masterchef Italia.

Η εκπομπή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία με περισσότερους από 1 εκατ. τηλεθεατές ανά επεισόδιο. Αποτελεί τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό διαγωνισμό γαστρονομίας με τη συμμετοχή των διάσημων Ιταλών chef Carlo Cracco, Bruno Barbieri, Antonino Canavacciuolo και τον γνωστό   Αμερικανό επιχειρηματία Joe Bastianich.

Στο “ελληνικό” επεισόδιο, που θα προβληθεί τον Ιανουάριο του 2017 στο Ιταλικό κανάλι Sky Uno, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να “παρευρεθούν” σε έναν Ελληνικό παραδοσιακό γάμο στη Σαντορίνη, με γεύσεις της ελληνικής και τοπικής γαστρονομίας.

«Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα στοχευμένης δράσης προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, που υλοποιεί ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της στρατηγικής αξιοποίησης μεγάλων διεθνών τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών για την προώθηση και τον εμπλουτισμό του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here