Αρχική Καταστροφές Στα έξι μέτρα η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα

Στα έξι μέτρα η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα

0
Διαφήμιση

Η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα έφθασε το μεσημέρι της Παρασκευής τα 6 μέτρα και μπορεί να φθάσει τα 6,30 ακόμη και τα 6,50 μέτρα το βράδυ, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει τα τελευταία 34 και πλέον χρόνια στο Παρίσι, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Περιβάλλοντος. Τα παγκόσμιας φήμης μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ έχουν κλείσει, με το προσωπικό να είναι έτοιμο, εάν παραστεί ανάγκη, να μεταφέρει τα εκθέματα σε ασφαλείς προορισμούς.

“Θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη άνοδος των νερών στον Σηκουάνα και όπως προβλέπεται η στάθμη θα φθάσει απόψε περίπου τα 6,30 μέτρα, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο. Πρέπει να σημειώσουμε πως το υψηλό αυτό επίπεδο της στάθμης των υδάτων αναμένεται να παραμείνει σχετικά σταθερό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προτού αρχίσει να υποχωρεί”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Το επίπεδο αυτό είναι μεγαλύτερο εκείνου που είχε φθάσει το νερό στη γαλλική πρωτεύουσα το 1982 (6,15 μέτρα).

Τα θύματα των πλημμυρών στην Ευρώπη έχουν φθάσει τα 15, 10 στη νότια Γερμανία, από δύο σε Γαλλία και Ρουμανία και ένα στο Βέλγιο.

Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη, από τη Γαλλία έως την Ουκρανία.

Αυστρία, Ολλανδία και Πολωνία έχουν επίσης επηρεαστεί.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για σοβαρό κλιματικό φαινόμενο, η αντιμετώπιση του οποίου αποτελεί παγκόσμια πρόκληση.

Ο ίδιος αναμένεται να κηρύξει τις πλέον πληγείσες περιοχές σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, απελευθερώνοντας έκτακτους πόρους για αποκατάσταση.

Οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι διέκοψαν τα δρομολόγιά τους στις γραμμές που βρίσκονται κοντά στον Σηκουάνα στο Παρίσι.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει πόλεις στην κεντρική Γαλλία από το σαββατοκύριακο και 19.000 οικίες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Διαφήμιση