Αρχική Ειδήσεις Σειρά πρωτοβουλιών από το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank

Σειρά πρωτοβουλιών από το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank

0

Σειρά πρωτοβουλιών έχει σχεδιάσει και ξεκινάει να υλοποιεί το νεοσύστατο Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank, με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (FinancialTechnology – Fintech) δουλεύοντας συνεργατικά με την παγκόσμια κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).

Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες είναι η διοργάνωση του πρώτου περιφερειακού διαγωνισμό FinTech Hackathon με την ονομασία “Beyond Hackathon” ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Ιουνίου 2016 στον πολυχώρο The Hub Events στην Αθήνα, σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation & The Cube.

Τον πρώτο περιφερειακό Διαγωνισμό “BeyondHackathon” υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά, παγκόσμιοι ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ελληνικοί επιχειρηματικοί φορείς, αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι ομάδες που θα δημιουργηθούν από Software Developers, Marketers, Designers & Business Developers θα κληθούν σε 48 ώρες να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και το API της Τράπεζας, με τελικό στόχο την μεταμόρφωση της σημερινής εμπειρίας του πελάτη.

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες, από διεθνούς φήμης ομιλητές, σε θέματα τεχνολογίας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αλλά και να δεχτούν mentoring από περισσοτέρους από 20 ειδικούς (στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες) σε θέματα τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας, βιομηχανικού σχεδιασμού κλπ.

Με βάση τον προγραμματισμό, το απόγευμα της Κυριακής της 26 Ιουνίου, οι ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ένα πάνελ αξιολογητών αποτελούμενο από επιχειρηματίες, Venture Capitalists και υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank, διεκδικώντας ένα από τα τρία χρηματικά βραβεία που διαθέτει η Τράπεζα στους διακριθέντες (5.000 ευρώ, 3.000 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα).

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερέμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com αλλά και στην Facebook σελίδα www.facebook.com/BeyondHackathon.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here