Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμια ημέρα μουσικής στο σταθμό του μέτρο «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

Παγκόσμια ημέρα μουσικής στο σταθμό του μέτρο «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

0
Διαφήμιση

Συμμετέχοντας και φέτος στη μεγάλη γιορτή των τεχνών και του πολιτισμού, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. ) φιλοξενεί στο σταθμό του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 12:30 το μεσημέρι την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζουν την πολυετή και επιτυχημένη τους συνεργασία, με μια μοναδική συναυλία, που φιλοδοξεί να «εκπλήξει μουσικά» τους επιβάτες των μέσων σταθερής τροχιάς.

Η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, θα συστηθεί στο επιβατικό κοινό, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από όπερες και τραγούδια.

Με τη δύναμη της μουσικής η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. προσδίδει έναν τόνο διαφορετικό στις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών των μέσων σταθερής τροχιάς.

Η «Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής» καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία τού τότε Γάλλου υπουργού πολιτισμού, Ζακ Λανγκ (Jack Lang).   Το 1985, η «Γιορτή της Μουσικής» εξαπλώθηκε και έξω από τα Γαλλικά σύνορα.

Η Αθήνα, 1η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η «Γιορτή» πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. Σήμερα η «Ημέρα της Μουσικής» είναι ένα παγκόσμιο γεγονός.

Η Φιλαρμονική Εταιρία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», από το 2013, καθιέρωσε τον εορτασμό της και στην Κέρκυρα, μετά πρόταση του αρχιμουσικού της, Σωκράτη Άνθη.

Στις 21 Ιουνίου 2016, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 23:00 μ. μ. για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μουσικά σύνολα, μαθητική μπαντίνα και η μπάντα της Φιλαρμονικής, θα δώσουν συναυλίες σε κεντρικά σημεία της πόλης, θυμίζοντάς μας, ότι παρά τις δυσκολίες, η «Πόλη της Μουσικής»… γιορτάζει!!!

Διαφήμιση