Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Ο ιδιωτικός τομέας δρα κατά της ανεργίας

Ο ιδιωτικός τομέας δρα κατά της ανεργίας

0
Διαφήμιση

Καταξιωμένοι επαγγελματίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις προσφέρουν δωρεάν γνώση σε ανέργους, δημιουργώντας συνθήκες απασχολησιμότητας….

Στην Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει μία ξεχωριστή κοινωνική πρωτοβουλία που επιμορφώνει ανέργους εντελώς δωρεάν, τους βοηθά να πετύχουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και έχει να επιδείξει εντυπωσιακά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο «Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon», η βραβευμένη κοινωνική πρωτοβουλία της Κοιν.Σ.Επ. knowl, αναδεικνύει και αποδεικνύει την ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της ανεργίας, καθώς στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά καταξιωμένων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Μέσα σε μόλις 9 μήνες δράσης, από την έναρξη της πρωτοβουλίας, το «Mellon» έχει εκπαιδεύσει, δωρεάν, πάνω από 1.000 άτομα, έχει υλοποιήσει 15 ανοιχτά σεμινάρια επαγγελματικών δεξιοτήτων και έχει προσφέρει μέσω των εξατομικευμένων προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων περισσότερες από 900 διδακτικές ώρες, καταγράφοντας ήδη 20% ποσοστό επιτυχίας στην εύρεση εργασίας.

Η τελευταία δράση του Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon, στις 8 και 9 Ιουνίου 2016, κατέγραψε εντυπωσιακή προσέλευση αλλά και μεγάλη ζήτηση από την αγορά για συμμετοχή, για δύο ακόμη Ανοιχτά Σεμινάρια Επαγγελματικών Δεξιοτήτων με θεματικές «Facebook Marketing από το Α ως το Ω» και «Βασικές Αρχές Επιτυχημένων Πωλήσεων».

Εισηγητές (εθελοντές) ήταν δύο διακεκριμένοι επαγγελματίες της αγοράς, ο Στέφανος Καράγκος (ιδρυτής και CEO της Xplain) και η Μαρίκα Λάμπρου (Γενική Διευθύντρια Intersys), οι οποίοι και με την ιδιότητα των Πρεσβευτών της προσπάθειας (Mellon Angels) μοίρασαν αφιλοκερδώς γνώση και τεχνογνωσία, για δύο ημέρες, από τις 10.00 το πρωί έως και τις 16.00 το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα της OTE Academy.

Διοργανωτής των ανοιχτών σεμιναρίων δεξιοτήτων είναι η Κοιν.Σ.Επ. knowl και χορηγοί οι Μίλητος Συμβουλευτική, OTE Academy, E-food.gr, Frulatti, Ferro – Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία, Rainbow Waters, LeVotre Piree, Xplain, Action 24.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι παρόλο που η ανεργία των νέων υπολογίζεται στο 51,4% (ΕΛΣΤΑΤ, Φεβ. 2016), ένας στους τρεις εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύεται να καλύψει τις θέσεις εργασίας λόγω έλλειψης δεξιοτήτων (Eurostat, Ιαν. 2016).

Σε αυτή την αναντιστοιχία «απαντά» η knowl με την κοινωνική πρωτοβουλία «Mellon Επιταχυντής Δεξιοτήτων», βρίσκοντας στήριξη από δεκάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις» δήλωσε η Κατερίνα Παράσχου, Συντονίστρια του «Mellon».

Η νέα σειρά νέων Ανοιχτών Σεμιναρίων θα ανακοινωθεί σύντομα είτε μέσω της ιστοσελίδας «Mellon» (www.mellon-accelerator.eu)…

Διαφήμιση