Αρχική Τεχνολογία «Μαγικός» Καθρέφτης σε κινητό αναγνωρίζει τη διάθεση των κατόχων του

«Μαγικός» Καθρέφτης σε κινητό αναγνωρίζει τη διάθεση των κατόχων του

0
Διαφήμιση

Ένα πρωτοποριακό gadget αποκάλυψε πρόσφατα η Microsoft το οποίο υπόσχεται να αλλάξει την καθημερινότητα του χρήστη. Ο λόγος για τον «Μαγικό Καθρέπτη», που μπορεί να αναγνωρίσει πως αισθάνεστε και να σας δείξει από τα email σας μέχρι τι καιρό θα κάνει.

Η συσκευή αποτελείται από έναν «κανονικό» καθρέπτη στο πίσω μέρος του οποίου είναι ενσωματωμένη μια LCD οθόνη 23,6 ιντσών, η οποία παίρνει «ζωή» από το σύστημα Rasberry Pi, ενώ χρησιμοποιεί και το Windows Hello για την αναγνώριση προσώπων.

Η Microsoft παρουσίασε την τεχνολογία αυτή κατά τη διάρκεια του συνέδριο ψηφιακής καινοτομίας InnovFest Unbound 2016 που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη.

«Φανταστείτε όταν ξυπνάτε το πρωί να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τον καθρέπτη σας για να φτιάξετε τα μαλλιά σας, να βάλετε το μακιγιάζ σας και ταυτόχρονα να βλέπετε την πρόγνωση του καιρού», είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Izzat Khair της Microsoft Σιγκαπούρης.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί λευκά στοιχεία UI σε μαύρο φόντο, τα οποία οι χρήστες μπορούν να δουν όταν ο καθρέπτης είναι ενεργοποιημένος.

«Για να δώσουμε ‘ζωή’ στον καθρέπτη, επιλέξαμε το Rasberry Pi τόσο επειδή είναι δημοφιλές όσο και για την τιμή, την υποστήριξη και τα χαρακτηριστικά hardware», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Microsoft.

Ο «Μαγικός Καθρέπτης» έχει ενσωματωμένη κάμερα καθώς και το σύστημα αναγνώρισης προσώπων, το οποίο έχει τη δυνατότητα να «αντιληφθεί» έως και 8 διαφορετικά συναισθήματα, όπως ο θυμός ή η χαρά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Microsoft εργάζεται ώστε να αναπτύξει ειδικές εφαρμογές για τον καθρέπτη, στις οποίες σκοπεύει να συμπεριλάβει το Facebook και το Twitter.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της, ο Magic Mirror βρίσκεται ακόμα στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξής του, ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του Khair η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να έχει στο μέλλον μεγάλες προοπτικές.

Διαφήμιση