Αρχική Ειδήσεις ΚΑΠΕ: Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

ΚΑΠΕ: Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

0

“Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων” είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) στην Αθήνα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων Request2action http://building-request.eu/ και Republic_ZEB www.republiczeb.org

Το έργοRequest2action, έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές κατοικίας, προκειμένου να υιοθετήσουν τις συστάσεις που αναγράφονται στα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) και να βελτιώσουν ενεργειακά τα ακίνητά τους.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι κύριες δράσεις του έργου που υλοποιήθηκαν στη χώρα μας, και είναι η δημιουργία του ελληνικού “κόμβου” για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων – “EnergyHUBforALL” και η ανάπτυξη του διαδραστικού εργαλείου ενεργειακού ελέγχου – “HomeEnergyCheck”.

Το έργο Republic_ZEBέχει ως σκοπό να φέρει σε επαφή εταίρους από τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την ανάπτυξη και προώθηση εργαλείων για την ενεργειακή ανακαίνιση των κτιρίων, σε Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας (nZEB).

Οι κύριες δράσεις του έργου, που θα παρουσιασθούν στην εκδήλωση, είναι η επιλογή χαρακτηριστικών παραδειγμάτων για κάθε κατηγορία δημοσίων κτιρίων, η συγκριτική αξιολόγηση της υφιστάμενης ενεργειακής κατάστασης τους, καθώς και ο προσδιορισμός των πιο αποδοτικών και ταυτόχρονα οικονομικά βιώσιμων λύσεων για την ελαχιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης και τη μέγιστη δυνατή μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Η ημερίδα απευθύνεται στους φορείς της αγοράς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και σε επενδυτές.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής http://goo.gl/forms/v3eEc0179M8lF85Q2 ή στο e-mail: mzahar@cres.gr μέχρι την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.

Έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε δήμους από ΚΑΠΕ

Κοινές δράσεις τεχνολογικής και οικονομικής υποστήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να υλοποιήσει έργα εξοικονόμησης ενέργειας εξήγγειλαν ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ Β. Τσολακίδης και Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κων/νος Βαρλαμίτης, σε εκδηλώσεις που πραγματοποιηθήκαν σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Τα έργα αφορούν σε εφαρμογές ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας στον οδοφωτισμό, σε αντλιοστάσια και σε δημοτικά κτήρια.

Τις εκδηλώσεις με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη», που παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη Θράκη, συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Επιμελητήριο Έβρου.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here