Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Η συμβολή στη διαχείριση του προσφυγικού από το όμιλο «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Η συμβολή στη διαχείριση του προσφυγικού από το όμιλο «ΗΡΑΚΛΗΣ»

0
Διαφήμιση

Η ανταπόκριση του Ομίλου στο κάλεσμα του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης για σύμπραξη δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, Γεώργιο Μίχο, στο ΥΠΕΘΑ.

Ο εκπρόσωπος του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής, διαβεβαίωσε ότι αποτελεί δέσμευση, στο πλαίσιο της πολιτικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας που ακολουθεί ο Όμιλος, η στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, καθώς και ότι στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Ελληνικού Κράτους για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σημειώνεται πως ο εν λόγω Όμιλος, μέχρι σήμερα έχει ήδη προσφέρει δομικά υλικά, συμβάλλοντας έτσι στην κατασκευή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων σε Αττική, Μαλακάσα, Ιωάννινα και Κιλκίς.

«Η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος αποτελεί εθνική υπόθεση. Με την έννοια αυτή έχουν ρόλο, εκτός από την κυβέρνηση, που άλλωστε έχει την κύρια ευθύνη, τόσο η ελληνική κοινωνία που το δείχνει καθημερινά, όσο και οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι, όπως είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα, την ανταπόκριση που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει στο κάλεσμα του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης για σύμπραξη δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο μεγάλο αυτό θέμα. Θεωρώ ότι με αφορμή αυτό το ζήτημα οικοδομούμε σχέσεις συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης που θα φανούν πολύ χρήσιμες και στην από ‘δω και πέρα πορεία», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα διατηρούμε ακλόνητη τη δέσμευσή μας να νοιαζόμαστε και να στηρίζουμε τη χώρα μας. Στον Όμιλο Εταιρειών Ηρακλής έχουμε εδραιώσει μια παράδοση συνεργασιών για την Αειφόρο Ανάπτυξη όλων των κοινωνικών ομάδων.

Έτσι και με αυτήν την πρωτοβουλία μας, επιλέγουμε στρατηγικά να είμαστε δίπλα στην Πολιτεία, ώστε να συνδράμουμε αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο της υποστήριξης και ανακούφισης των προσφύγων. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο, και κυρίως με ουσία, όπου υπάρχει ανάγκη» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής Γεώργιος Μίχος.

Διαφήμιση