Αρχική Ανακύκλωση Η ανακύκλωση φωτοβολταϊκών δημιουργεί μια νέα πλούσια βιομηχανία

Η ανακύκλωση φωτοβολταϊκών δημιουργεί μια νέα πλούσια βιομηχανία

0
Διαφήμιση

Οι παλιοί ηλιακοί συλλέκτες θα αξίζουν έως και 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανακυκλώσιμο υλικό έως το έτος 2050, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA).

Αυτή η πιθανή εισροή ανακυκλωμένου υλικού θα μπορούσε να παράγει δύο δισεκατομμύρια νέους συλλέκτες. Ο IRENA εκτιμά ότι τα απόβλητα φωτοβολταϊκά, που αποτελούνται από γυαλί σε ποσοστό περίπου 70%, ανέρχονται σε περίπου 78 εκατομμύρια τόνους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή η ικανότητα ανακύκλωσης στο τέλος της ζωής θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση του μέλλοντος της ηλιακής ανάπτυξης, και σημαίνει ότι η ηλιακή ενέργεια έχει περιβαλλοντική αξιοπιστία.

Οι τιμές της ηλιακής ενέργειας πέφτουν συνεχώς και η βιομηχανία αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, ωστόσο αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια μελλοντική πρόκληση μεγάλης ποσότητας αποβλήτων.

Η παγκόσμια εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύς έφτασε τα 222 γιγαβάτ στα τέλη του 2015, με το 85% εξ αυτών να έχει εγκατασταθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω στα 4.500 γιγαβάτ μέχρι το 2050.

Για να έχει η ηλιακή ενέργεια ένα πραγματικό περιβαλλοντικό όφελος για τον πλανήτη, τότε δεν μπορεί να συνεισφέρει τόσα πολλά απόβλητα ετησίως. Ωστόσο παράλληλα η κατάσταση αυτή επιφέρει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Εξάλλου, το 18% των φωτοβολταϊκών συστημάτων αποτελείται από το ιδιαίτερα ανακυκλώσιμο πλαίσιο από αλουμίνιο.

Οι τρέχουσες τεχνικές διαχείρισης των αποβλήτων φωτοβολταϊκών τεχνολογιών έχουν επιτύχει ένα ποσοστό ανακύκλωσης 96% σε πραγματικές επιδόσεις. Στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό αυτό στο 100%.

Αν επιτευχθεί αυτό, θα δημιουργηθεί μια βιομηχανία 15 δισεκατομμυρίων τη στιγμή που αυτές οι ηλιακές μονάδες θα χρειαστούν αντικατάσταση σε τριάντα χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη του IRENA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here