Αρχική Ειδήσεις Επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων στους ηγέτες της Ευρώπης

Επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων στους ηγέτες της Ευρώπης

0
Διαφήμιση

Η αλληλεγγύη, η βιωσιμότητα και η ειρήνη είναι η απάντηση στις δοκιμασίες της εποχής, την ώρα που οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντιούνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της βιωσιμότητας είναι αυτές που ενώνουν τους ανθρώπους», δήλωσε η Saskia Richartz, υποδιευθύντρια στο ευρωπαϊκό γραφείο της Greenpeace.

«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη ήδη αγωνίζονται να χτίσουν πιο δίκαιες και βιώσιμες κοινωνίες. Τιθασεύουν τη δύναμη του ήλιου και του ανέμου για να παράγουν καθαρή ενέργεια, καλλιεργούν και καταναλώνουν ντόπια προϊόντα, ανοίγουν τα σπίτια τους και βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να ενισχύει τις προσπάθειες αυτές και να διασφαλίζει την ευημερία και τα δικαιώματα των πολιτών της.»

«Η Ευρώπη της λιτότητας, της απορύθμισης, της απληστίας των εταιρειών και των κλειστών συνόρων έχει απογοητεύσει τον κόσμο και τον πλανήτη.

Έχει διευρύνει το κενό μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών και έχει διαβρώσει την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών, της κατάρρευσης του οικοσυστήματος και των πολέμων.

Όποιο πολιτικό μονοπάτι κι αν ακολουθηθεί μετά το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ήρθε η ώρα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σκεφτούν πέρα από την κοινή αγορά και να χτίσουν μία καλύτερη κοινωνία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων και του περιβάλλοντος».

Δείτε επισυναπτόμενη την επιστολή που έστειλαν  οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στους Ευρωπαίους Ηγέτες…

Διαφήμιση