Αρχική Ειδήσεις Energean: Άσκηση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης και για την ασφάλεια

Energean: Άσκηση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης και για την ασφάλεια

0
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάσθηκε στις 5 Ιουνίου, ευρεία άσκηση καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas στην Καβάλα με την συμμετοχή των αρμόδιων στελεχών και εργαζομένων της εταιρείας.

Επίσης, στη λιμενική εγκατάσταση της Nέας Καρβάλης, με βάση τον κώδικα ασφάλειας ISPS, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση αντιμετώπισης τρομοκρατικής ενέργειας.

Σκοπός των ασκήσεων ήταν η διατήρηση της ετοιμότητας του προσωπικού της εταιρίας και των εξωτερικών φορέων στην αντιμετώπιση απρόοπτων περιστατικών όπου απαιτείται η συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκομένων για την επαναφορά της κατάστασης σε κανονική λειτουργία, με στόχο την ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean Oil & Gas Βασίλης Τσέτογλου δήλωσε σχετικά: «Η εταιρεία πραγματοποιεί ανά τακτά διαστήματα ασκήσεις ετοιμότητας καθώς και σε καθημερινή βάση εκπαιδεύσεις του προσωπικού σε θέματα ασφαλείας, τομέα τον οποίο θεωρεί ως κορυφαία προτεραιότητα στην δραστηριότητά της.

Οι φετινές ασκήσεις συμπίπτουν χρονικά με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και η επιτυχία τους αποτελεί ακόμη μια εγγύηση για τη διατήρηση του άριστου ιστορικού που έχει η εταιρεία μας με μηδενικά ατυχήματα και μηδενικά συμβάντα, χωρίς οποιαδήποτε περιβαλλοντική επίδραση.

Επιπλέον, από τον Πρίνο, τριανταπέντε χρόνια τώρα, εκπέμπεται το μήνυμα ότι η πετρελαϊκή δραστηριότητα μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με το περιβάλλον, την τουριστική δραστηριότητα, την αλιεία και, γενικότερα, την καθημερινότητα μιας τοπικής κοινωνίας σε περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλλους όπως ο Κόλπος της Καβάλας και η περιοχή του Νέστου».

Στις ασκήσεις συμμετείχαν το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας με εξειδικευμένο προσωπικό και τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο καθώς και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Διαφήμιση