Αρχική Ειδήσεις Ένας καθαρισμός με ιδιαίτερη σημασία

Ένας καθαρισμός με ιδιαίτερη σημασία

0
Διαφήμιση

Στη διάρκεια της πολυετούς υλοποίησης της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες καθαρισμοί, ο καθένας με τη δική του προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια διαφύλαξης του φυσικού μας πλούτου και στην ενεργοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών προς την προοπτική ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι καθαρισμοί που απηχούν ακόμα ευρύτερα μηνύματα, μας συγκινούν, μας «διδάσκουν» και μας οπλίζουν με ακόμη περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία.

Μία τέτοια περίπτωση αποτέλεσε ο δεύτερος καθαρισμός που πραγματοποίησε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS την Κυριακή 25 Ιουνίου, στην παραλία Ηράκλης, στις Ροβιές της Β. Εύβοιας, με τη συμμετοχή προσφύγων –κυρίως παιδιών- από τη Συρία.

Οι πρόσφυγες, οι οποίοι διαμένουν στις Ροβιές στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας που υλοποιείται από το αλληλεγγύη-Solidarity Now με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της ΕΕ, μας υποδέχτηκαν με χαρά, μοιράστηκαν μαζί μας εμπειρίες από την «οδύσσεια» που πέρασαν, αλλά και τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο «αύριο» και πραγματοποίησαν με ενθουσιασμό καθαρισμό σε μεγάλη έκταση (σχεδόν 1 χλμ) της παραλίας Ηράκλης.

Παρότι, η πλειονότητα των συγκεκριμένων προσφύγων πρόκειται να μετεγκατασταθεί άμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη διάθεση συμμετοχής και εμπλοκής σε δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να πάρουν μέρος σε αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις της περιοχής, ενώ έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον τους για επανάληψη μιας αντίστοιχης δράσης καθαρισμού.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, πιστό στις ιδρυτικές του αξίες, είναι και θα παραμείνει σταθερός αρωγός κάθε ειλικρινούς προσπάθειας υποστήριξης των προσφύγων και ένταξής του στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας, μέσα από δράσεις που αναδεικνύουν τα κοινά μας χαρακτηριστικά και όλα όσα θα έπρεπε να μας ενώνουν, όπως είναι το όραμα για έναν υγιή, βιώσιμο και ειρηνικό πλανήτη.

Διαφήμιση