Αρχική Ανακύκλωση Εκπαιδευτική Ημερίδα για θέματα Ανακύκλωσης από τον ΕΟΑΝ

Εκπαιδευτική Ημερίδα για θέματα Ανακύκλωσης από τον ΕΟΑΝ

0
Διαφήμιση

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) στα πλαίσια της «Εκπαίδευσης Υπηρεσιών Καθαριότητας Δήμων σε θέματα Ανακύκλωσης» συνεχίζει τις προγραμματισμένες ημερίδες σε όλες τις Περιφέρειες, έχοντας ήδη υλοποιήσει εκπαιδευτικές ημερίδες σε Αττική και Πελοπόννησο.

H επόμενη Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Υπηρεσιών Καθαριότητας Δήμων Ηπείρου σε θέματα Ανακύκλωσης», θα λάβει χώρα την 1η Ιουλίου 2016, στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Grand Serai.

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Δίκτυο ΦΟΔΣΑ, ως παράλληλη εκδήλωση με την 10η Πανελλήνια Συνεδρίαση ΦΟΔΣΑ και το Συνέδριο με τίτλο «Παρόν και μέλλον στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων», και απευθύνεται στους Δημάρχους, Αντιδημάρχους Καθαριότητας, Δημοτικούς Συμβούλους και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των εργαζομένων, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι ικανότητες τους και να αναδειχθεί ο κοινωνικός ρόλος τους για μια αποτελεσματική και αποδοτική ανακύκλωση στον Δήμο τους με απώτερο σκοπό την μείωση των συμμίκτων απορριμμάτων.

Η ημερίδα θα διαρκέσει από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τα οφέλη του διαχωρισμού αποβλήτων και βιοαποβλήτων για το περιβάλλον, τη συνεργασία ΟΤΑ με Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ), τις διαδικασίες συλλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών, τα οφέλη του νέου τρόπου διαχείρισης μέσω των Πράσινων Σημείων – ΚΑΕΔΙΣΠ και γενικότερα θέματα εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων. Παράλληλα θα υπάρξει διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Διαφήμιση