Αρχική Ειδήσεις Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Όταν η θάλασσα μάς ενώνει…

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Όταν η θάλασσα μάς ενώνει…

0
Διαφήμιση

Λίγο πριν την τυπική λήξη της φετινής εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ολοκληρώνει τους κεντρικούς του καθαρισμούς με τη διοργάνωση μιας δράσης με αυξημένη κοινωνική και συμβολική αξία. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Ιουνίου, η οργάνωση θα βρεθεί στην παραλία Ηράκλη, στις Ροβιές της Β. Εύβοιας, όπου και θα υλοποιήσει καθαρισμό μαζί με 50 περίπου προσφυγόπουλα από τη Συρία, τα οποία φιλοξενούνται εκεί μαζί με τις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων υλοποιείται από το αλληλεγγύη-Solidarity Now με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της ΕΕ.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS από την ίδρυσή του υποστήριξε και προώθησε μέσα από προγράμματα και δράσεις την επικοινωνία μεταξύ των λαών της Μεσογείου, το διάλογο και τη γνωριμία των πολιτισμών, την απαγκίστρωση από στερεότυπα που οδηγούν στον φόβο απέναντι στο ξένο και το διαφορετικό.

Στη σημερινή ιστορική συγκυρία και απέναντι στην απέλπιδα προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας προς αναζήτηση μιας νέας «πατρίδας», στην οποία να μπορέσουν να ζήσουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, μαζί με πολλές ακόμη περιβαλλοντικές και μη οργανώσεις, μοιράζεται την απόλυτη πεποίθηση της ανάγκης ένταξης των προσφύγων μέσα από την εκπαίδευση και εξοικείωση με την ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, η δράση καθαρισμού που θα υλοποιηθεί στις Ροβιές, επιδιώκει να δώσει το στίγμα της αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας, της γνωριμίας των νεαρών προσφύγων με δράσεις για την προστασία του κοινού μας σπιτιού: της Μεσογείου.

Στη δράση θα συμμετάσχουν, επίσης, συλλογικότητες και φορείς της περιοχής, όπως ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ροβίων και ο Χορευτικός Σύλλογος «Οροβίαι». Παράλληλα, η δράση θα υποστηριχθεί υλικοτεχνικά από την Τοπική Κοινότητα Ροβίων, ενώ η εταιρεία Slalom θα προσφέρει στα παιδιά αναμνηστικά καπέλα.

Υπενθυμίζεται ότι η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όσοι επιθυμούν να διοργανώσουν καθαρισμό, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής στο medsoscleanup.gr ή να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο 210 8228795.

Διαφήμιση