Αρχική Ειδήσεις Απελευθέρωση 12 γυπών στον Γιούχτα

Απελευθέρωση 12 γυπών στον Γιούχτα

0

Στην απελευθέρωση δώδεκα γυπών προχωρούν σήμερα 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) και ο δήμος Ηρακλείου. Η απελευθέρωση πραγματοποιείται στις 10:00, στον Γιούχτα, στην τοποθεσία «Χωστό Νερό».

Τα πουλιά εντοπίστηκαν, σε διάφορα σημεία της Κρήτης, δηλητηριασμένα, χτυπημένα ή εξαντλημένα και αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από τους συνεργάτες του ΕΚΠΑΖ στο νησί, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο στην Αίγινα για την πλήρη αποθεραπεία τους. Σήμερα, οι γύπες χαίρουν άκρας υγείας και ήρθε η ώρα να επανενταχτούν στο φυσικό περιβάλλον τους.

Τη μεταφορά των πουλιών και των συνοδών τους από το λιμάνι του Πειραιά στο Ηράκλειο, που θα γίνει με τη βοήθεια των Μινωικών Γραμμών, θα πραγματοποιήσει ο δήμος Ηρακλείου, με τη συμβολή των δασικών Αρχών. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί απελευθέρωση γερακίνων στα Χανιά, στην είσοδο του χωριού Μαλάξα, σε συνεργασία του δήμου Χανίων με τον Σύλλογο Φίλων Ερπετών. Στη συνέχεια, μέλη του Συλλόγου Φίλων Ερπετών θα απελευθερώσουν δύο γραμμωτές νεροχελώνες, στη λίμνη της Αγιάς.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here