Αρχική Ειδήσεις Αναγκαία η μείωση του ενεργειακού κόστους διατείνεται ο Σκουρλέτης

Αναγκαία η μείωση του ενεργειακού κόστους διατείνεται ο Σκουρλέτης

0
Διαφήμιση

Στην ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους και διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας, στάθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας την Πέμπτη στο επίσημο δείπνο που οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, με αφορμή την επίσκεψη του Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Sigmar Gabriel.

“Είμαστε αποφασισμένοι, τόνισε ο υπουργός, να δώσουμε μια νέα ώθηση τόσο στην οικονομία της Ενέργειας, όσο και στην οικονομία ολόκληρης της χώρας. Ωστόσο, τα κίνητρά μας δεν είναι μονομερώς οικονομικά. Παρ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα κινήθηκε ικανοποιητικά, στοχεύουμε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης”.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε επίσης στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας λέγοντας ότι είναι ένας τομέας με σημαντική κίνηση κεφαλαίων, ενώ υπογράμμισε ότι “Είμαστε εναντίον της σπατάλης, ως βασικής μας ευθύνης πρωτίστως απέναντι στον πλανήτη μας και στο μέλλον”.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Γερμανίας αναφορικά με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών, λέγοντας ότι το ποσοστό των ΑΠΕ επί της ηλεκτροπαραγωγής προσεγγίζει το 30%, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η ενσωμάτωση των τεχνολογιών ΑΠΕ στην καθημερινή ζωή, σε χώρους που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι.

Τέλος, έκανε εκτενή αναφορά στο βρετανικό δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι μέσα σε μία ημέρα οι προκλήσεις για την Ευρώπη πολλαπλασιάστηκαν.

“Για εμάς, είπε ο υπουργός, είναι μια περίοδος εντατικοποίησης των προσπαθειών μας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να περιορίσουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις, τόσο ως προς την ένταση, όσο και ως προς τη διάρκεια. Ωστόσο, θα είμαστε εδώ και για τις πολιτικές και για τις κοινωνικές προκλήσεις που δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες, γιατί αυτές ήταν που διαμόρφωσαν την «επόμενη ημέρα» στην Ευρώπη με ενδυναμωμένη τη λογική της απόσχισης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here