Αρχική Ειδήσεις Ακτιβιστές της Greenpeace στέλνουν μήνυμα ενάντια στην TTIP και τη CETA

Ακτιβιστές της Greenpeace στέλνουν μήνυμα ενάντια στην TTIP και τη CETA

0

Με κεντρικό μήνυμα ‘Η δημοκρατία δεν είναι προς πώληση’ ακτιβιστές της Greenpeace, κράτησαν πανό με μηνύματα ενάντια στην TTIP και τη CETA, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.

Η δράση της Greenpeace πραγματοποιήθηκε ενόψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου. Η Greenpeace καλεί τον κ. Τσίπρα να δηλώσει ξεκάθαρα τη στάση της Ελλάδας ενάντια στην TTIP και την CETA στο σύνολό τους.

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα ο κ. Juncker θα ζητήσει από τους ηγέτες των κρατών μελών να επαναβεβαιώσουν την εντολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την TTIP.

Η πρόθεση αυτή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται ως αποτέλεσμα των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τη διαρροή των σχετικών εγγράφων από το ολλανδικό γραφείο της Greenpeace, τόσο ως προς τον τρόπο διεξαγωγής, όσο και ως προς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων.

Επί της ουσίας, το αίτημα για ανανέωση της εντολής αμφισβητεί ότι τα κράτη μέλη υποστηρίζουν τη συμφωνία, καθώς ακούγονται όλο και περισσότερες φωνές που ζητούν να διασφαλιστούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα σε μία σειρά από ζητήματα.

«Οι μέχρι τώρα δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και Ελλήνων βουλευτών και ευρωβουλευτών, δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία γύρω από την TTIP και τη CETA. Τώρα είναι η στιγμή να γίνουν τα λόγια πράξη και ο κ. Τσίπρας να αρνηθεί να ανανεώσει την εντολή της Ελλάδας για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα δείξει ότι τάσσεται με τα δικαιώματα των πολιτών και όχι με τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Είναι ηθικό χρέος κάθε Ευρωπαίου πολίτη να κλιμακώσει τώρα τη δράση ενάντια στην TTIP και τη CETA», δήλωσε η Ναταλία Τσιγαρίδου, υπεύθυνη της εκστρατείας ενάντια στην TTIP στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here