Αρχική Ειδήσεις UNESCO: Έθεσε υπό την αιγίδα της το «Δίκτυο Πόλεων Ιωάννη Καποδίστρια»

UNESCO: Έθεσε υπό την αιγίδα της το «Δίκτυο Πόλεων Ιωάννη Καποδίστρια»

0
Διαφήμιση

Υπό την αιγίδα της UNESCO τέθηκαν οι δράσεις του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννη Καποδίστρια», μέλη του οποίου είναι η Αίγινα, η Κέρκυρα, το Ναύπλιο, η Αμμόχωστος και το Koper-Capodistria της Σλοβενίας, ενώ πρόεδρος του Δικτύου είναι ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος.

Η αιγίδα της UNESCO συνεπάγεται την αναγνώρισή του Δικτύου ως πολιτιστικού θεσμού ιδιαίτερης αξίας και θέτει στο επίκεντρο το Ναύπλιο, τον τόπο όπου ξεδιπλώθηκε το κυβερνητικό έργο και το ανθρωπιστικό μεγαλείο του Ιωάννη Καποδίστρια.
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, αναγνωρίζει πως η συνεργασία των πόλεων που συνδέονται με τον Ιωάννη Καποδίστρια, θα ενισχύσει τον διαπολιτισμικό διάλογο και τις αναπτυξιακές προοπτικές του κάθε τόπου και προτάσσει το ρόλο της εκπαίδευσης και της νεολαίας.

Το Ναύπλιο ως προεδρεύουσα πόλη θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προβολής των πρωτοβουλιών του Δικτύου και θα υποστηρίζεται άμεσα από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την επίσκεψή του στην Κέρκυρα για την εκπόνηση του πολιτιστικού προγράμματος «Ενετοκρατία: Ναύπλιο-Κέρκυρα», το 1ο γυμνάσιο Ναυπλίου, αξιοποίησε την εκπαιδευτική συνεργασία μεταξύ των πόλεων του δικτύου και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, όπου φιλοξενούνται πολλά προσωπικά αντικείμενα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος.

Σημειώνεται πως το Μουσείο Καποδίστρια ανακαινίζεται και πρόκειται να ανοίξει για το κοινό το καλοκαίρι.

Διαφήμιση