Αρχική Ειδήσεις Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού στο 1ο Ιατρικό Συνέδριο “1o MED POINT”

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού στο 1ο Ιατρικό Συνέδριο “1o MED POINT”

0
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Ιατρικό Συνέδριο Επαγγελματικής Πρακτικής “1o MED POINT” στις 16 και 17 Απριλίου 2016 στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι. Το συνέδριο που διοργάνωσε ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών, πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με έκθεση Φαρμακευτικών προϊόντων, Ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού καθώς και Υπηρεσιών Υγείας.

Η διοργάνωση απευθυνόταν στον Ιατρικό κόσμο με εκθέτες επαγγελματίες και επιχειρήσεις γύρω από τον χώρο της υγείας από όλη την Ελλάδα.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού συμμετείχε στην έκθεση με περίπτερο, εκθέτοντας προϊόντα από Αντιμικροβιακό Χαλκό, και ενημερώνοντας παράλληλα τους επισκέπτες με ενημερωτικά φυλλάδια, για τις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακού χαλκού, τόσο στους χώρους υγιεινής όσο και σε ευρύτερους δημόσιους χώρους.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και επιστημονικές εκδηλώσεις με ομιλίες γύρω από θέματα ευρύτερης ιατρικής ενημέρωσης. Σε αυτά τα πλαίσια το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού συμμετείχε στην Δορυφορική εκδήλωση «Υγεία και Αντιμικροβιακός Χαλκός» με δύο ομιλίες.

Στην πρώτη με τίτλο «Αντιμικροβιακή δράση του Χαλκού» ο επιστημονικός σύμβουλος του ΕΙΑΧ Δρ. Παναγιώτης Ευσταθίου, Ορθοπαιδικός- Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, παρουσίασε την επιστημονική τεκμηρίωση γύρω από τον μηχανισμό που δρα ο αντιμικροβιακός χαλκός σε βακτήρια και ιούς καθώς και το τεκμηριωμένο οικονομικό όφελος μιας ΜΕΘ, με την μείωση του κόστους λειτουργίας της μέχρι και 30% μετά την τοποθέτηση αντιμικροβιακού χαλκού σε πολυαγγιζόμενες επιφάνειες στην συγκεκριμένη μονάδα.

Στην συνέχεια ο Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ. κύριος Νίκος Βεργόπουλος στην παρουσίασή του με θέμα «Εφαρμογές Αντιμικροβιακού Χαλκού στην ευρύτερη κοινωνία», ανέπτυξε τις

εφαρμογές αλλά και την μεθοδολογία πιστοποίησης προϊόντων αντιμικροβιακού χαλκού στην ευρύτερη κοινότητα, όπου πολυαγγιζόμενες επιφάνειες χρίζουν αντικατάσταση με αντιμικροβιακό χαλκό, λόγω της επιβάρυνσης μικροβιακού φορτίου σε αυτές.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε κλήρωση στους παρευρισκόμενους για ένα στηθοσκόπιο από αντιμικροβιακό χαλκό της εταιρίας “Spirit” και ένα αντιμικροβιακό θερμόμετρο “Alfacheck” της εταιρίας “KARABINIS MEDICAL” .

Το στηθοσκόπιο το κέρδισε ο Δρ Ιωάννης Γ. Γκούβερης M.D. Ph.D και το αντιμικροβιακό θερμόμετρο ο κύριος Νικόλαος Μίχος Ιατρός Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Τόσο την επιστημονική δορυφορική εκδήλωση όσο και το περίπτερο του Ε.Ι.Α.Χ. την επισκέφθηκε αρκετός κόσμος δείχνοντας το ενδιαφέρον του γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες του Αντιμικροβιακού Χαλκού.

Διαφήμιση