Αρχική Ειδήσεις Το 4ο Αεροπορικό Συνέδριο, στις 10-11 Μαΐου 2016, στον ΔΔΑ

Το 4ο Αεροπορικό Συνέδριο, στις 10-11 Μαΐου 2016, στον ΔΔΑ

0

Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση διοργανώνει το καθιερωμένο διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα, “4ο Αεροπορικό Συνέδριο: Οι Αερομεταφορές του Σήμερα και του Αύριο” στις 10-11 Μαΐου 2016, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Η θεματολογία του καλύπτει τις παρακάτω ενότητες:

  •    Αεροπορικές Εταιρείες (Δικτύου, Low cost airlines, cargo, εμπορικές συμφωνίες code sharing, συμμαχίες, αεροπολιτική, επιπτώσεις οικονομικής κρίσης κ.ά.).
  •    Αερολιμένες (ιδιωτικοποιήσεις, εμπορικές εκμεταλλεύσεις, κομβικοί και περιφερειακοί αερολιμένες κ.ά.)
  •    Ελεγχος Εναερίου Κυκλοφορίας (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Ουρανός, SESAR, BLUE MED)
  •    Αερομεταφορές, Περιβάλλον και Νέες Τεχνολογίες(Σύστημα εμπορίας ρύπων, βιοκαύσιμα, κινητήρες νέας γενιάς, τεχνολογικές εξελίξεις νέων αεροσκαφών, Applications, τεχνολογίες Drones κ.λπ.).
  •    Safety & Security (Συστήματαπροστασίαςαεροδρομίων, Ramp handling safety, baggage security, EU OPS, κ.ά.)

Του κυρίως συνεδρίου θα προηγηθεί ένα προσυνεδριακό επιστημονικό εκπαιδευτικό εργαστήριο (workshop) στις 9 Μαΐου 2016, με θέμα “Crew Resource Management” με βασικό εκπαιδευτή (instructor) τον κ. Thomas Fakoussa, Flight Instructor / Psychologist.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει παρουσίαση όλων των τελευταίων εξελίξεων στο εν λόγω θέμα με έμφαση στην κουλτούρα ασφάλειας των αεροπορικών εταιρειών, στην αλυσίδα γεγονότων που καταλήγουν σε ατυχήματα, σε θέματα Safety, crisis and risk management και γενικότερα σε όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια πτήσεων από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων και των οργανισμών συντήρησης.

Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει interactive ασκήσεις και υποθετικά σενάρια που θα αναδεικνύουν τις “αδύναμες” και υψηλού κινδύνου διαδικασίες που αναπόφευκτα συνυπάρχουν στην εκτέλεση του αεροπορικού έργου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here